Heythuysen 1 heeft de uitwedstrijd tegen nummer elf van de ranglijst Swalmen 1 zeer teleurstellend met 2-1 verloren. Voor het zeer matig spelend Heitse scoorde Philippe Wetzels in de blessuretijd. Hierdoor zakt Heythuysen naar de grauwe middenmoot, de zesde plaats. RKSVN 1 werd kampioen dankzij een 1-0 zege bij buur Roggel 1. We wensen RKSVN proficiat met deze dikverdiende behaalde titel.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp, Idse Prumpeler, Lars van Hinsberg, Max Menting, Damien Korsten (Rick Vrenken), Siem Schreurs, Daan Engelen (Jente Voermans), Jan Daamen (Philippe Wetzels), Martijn Vrenken en Lenn Frenken.
Scoreverloop:
1-0 Dani Hoogmans (38e minuut), 2-0 Ismail Zouadi (81e minuut) en 2-1 Philippe Wetzels (93e minuut).

Scheidsrechter: F. Sijben (Weert).
Toeschouwers: 50.
Man of the match: Idse Prumpeler.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was noodgedwongen op een plaats gewijzigd. In de basiself stond Daan Engelen ten faveure van de geblesseerde Thijs van Montfort. Voor Heitse de laatste kans om nog in aanmerking te komen voor een plaats in de nacompetitie. Verder moest er tegen laagvlieger Swalmen revanche genomen worden voor de thuisnederlaag destijds. Na nog geen 10 seconden scoorde Martijn Vrenken bijna de openingstreffer. Hij trapte bij de aftrap direct op het vijandige doel, maar de goalie kon nog ternauwernood redding brengen. Direct de beste kans voor de Heythuysenaren in de eerste helft. Heitse begon uiterst slap aan de match en grossierde in foute passes, verkeerde keuzes en in de duels was men bijna iedereen keer de “zweiter sieger”. Notabene verdediger Lars van Hinsberg was hierna nog de gevaarlijkste speler aan Heitser kant. De thuisclub daarentegen vocht voor een van de laatste kansen voor klassenbehoud en was een aantal keren gevaarlijk, maar de afronding liet gelukkig te wensen over. In de 38e minuut kwam Swalmen op voorsprong. Na wederom balverlies aan Heitser zijde kon keeper Jasper Bergervoet een schot niet vasthouden waarna Dani Hoogmans het leer over de doellijn trapte, 1-0. Een verdiende voorsprong voor de thuisclub tijdens de pauze. In de rust wisselde coach Jurgen Geurts tweemaal. Hij bracht de jonkies Philippe Wetzels en Rick Vrenken ten tonele. Idse Prumpeler werd naar het middenveld gezet en Siem Schreurs naar de verdediging. Het tweede bedrijf was van Heythuysen iets beter (slechter ging ook nauwelijks meer) en had veel meer balbezit. De aanvallen zagen er beter uit, maar voor het doel werd toch nog te vaak de onjuiste keuzes gemaakt. De grootste kans op de gelijkmaker had Martijn Vrenken, maar zijn schot met links vloog over het doel. Aan de kant ranselde Jasper Bergervoet een schot van ver prima uit het doel. Dit was uitstel van executie, want tien minuten voor tijd schoot invaller Ismail Zouadi van ongeveer 50 minuten de bal over de ver voor het doel staande Jasper Bergervoet in het doel, 2-0. De wedstrijd was beslist. In de blessuretijd scoorde Philippe Wetzels nog de 2-1. Hij toucheerde een voorzet van de eveneens ingevallen Jente Voermans lichtjes. Zijn treffer kwam veel te laat, want even later floot de referee voor de laatste keer. Voor de tweede keer dit seizoen werd er van laagvlieger Swalmen verloren. Hierdoor zakt Heitse naar de grauwe middenmoot, de zesde plaats. De jonge groep is te onstabiel dit seizoen gebleken. Over drie weken is pas de volgende wedstrijd, uit tegen Roggel. Genoeg tijd dus om na te denken hoe starten we beter aan de wedstrijd.

12e SVC2000 20-0 (11-73) degradant

Heythuysen 2 heeft de uitwedstrijd tegen Wilhelmina’08 2 met 3-2 verloren. Voor het second scoorden Thomas Graef en Kjelle Zegveld.
De veteranen behaalde de grootste zege van het seizoen. Uit werd Crescentia 35+1 met maar liefst 7-0 verslagen. Rob Geenen (4x), Martin Schreurs (1x), Sjoerd Evers (1x) en Lars Frenken (1x, een mega lob) scoorden voor de Vets. Een eervolle vermelding voor Rob Geenen welke in 35 minuten vier keer scoorde.
De dames VR18+1 speelden wedstrijden bij Veritas te Neeritter. Helaas werden al de vier gespeelde matches verloren.

JEUGD:
De JO17-1 dacht bij de rust al dat de  thuismatch ST FC Ria/Sportclub Susteren JO17-1 gewonnen was. Ze stonden met 4-0 voor dankzij treffers van Vince Heerschap, Laurens van Putten, Alexander Lotsch en Niels Kurstjens. Maar men kwam zeer bedrogen uit, want na 80e minuten stond er een onbegrijpelijke 4-4 gelijkspel op het scorebord.
De JO15-1 boekte de tweede uitzege. In Maastricht werd er met 2-1 van RKASV JO15-1 gewonnen. Lars Stakenborg en Daan Vullers waren trefzeker.
Het meisjesteam behaalde de eerste overwinning van kalenderjaar 2024. In het eigen stadion werd Bieslo MO15-1 met 3-2 geklopt door doelpunten van Quinty Verhoeven, Isis Peeters en Los Schmitz. Dank aan het uithelpen van interim coach Patrick Daas.
De JO14-1 speelde andermaal gelijk. In Linne werd tegen de plaatselijke JO14-1 met 2-2 gelijkgespeeld. Maarten Van Putten en Adam Chrzanowski waren trefzeker.
De JO13-1 behaalde de afgelopen week twee zeges. Woensdag werd er uit met 3-1 van Helden JO13-1 gewonnen. De treffers kwamen op naam van Wessel van Rooijen (2x) en Deef Schreurs (1x). Zaterdags werd thuis IJsselsteijn JO13-1 met 4-0 verslagen dankzij goals van Vinn Nelissen, Deef Schreurs, Liam Coolen en Jayden van Berlo.
De JO13-2 verloor uit kansloos met 8-0 van ST Sporting S.T./SVEB JO13-2.
De JO11-1 leed een 4-3 uitnederlaag in de derby tegen RKVB JO11-1. Giovanni Hendrikx (2x) en Sepp Geenen (1x, een wonderschone treffer) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO10-1 verloor thuis met 9-5 van SHH JO10-5. Pim Gerits (4x) en Tuur Meewis (1x) scoorden.
De JO9-1 versloeg thuis knap SJO PEC’20 JO9-1 met 5-3. De doelpuntenmakers waren Jan Glabik (2x), Teun Beckers (1x), Sten Reuvers (1x) en Stijn Mattheeuwse (1x).
De JO9-2 was uit enkele maatjes klein voor SJO PEC’20 JO9-2 en verloor met 9-3. Sam Lodewijks (2x) en Tren Geenen (1x) maakten de goals.
De JO8-1 leed een 6-2 uitnederlaag tegen ST EVV/RIOs’31 JO8-1. Angesom Zeray en Devin Timmermans waren de goalscoorders.
De JO8-2 verloor voor de eerste keer in fase 4. MVC’19 JO8-2 was met 8-5 te sterk. Siem Boonen (2x), Finn van Grimbergen (2x) en Sjuul Hebben (1x) legden het leer in het netje.
De mini’s speelden wedstrijdjes bij RKSVN te Neer. De drie teams speelden weer als vanouds puike partijtjes.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team verloor thuis met 4-2 van Kerkrade West G1. In deze sportieve wedstrijd scoorden captain Marvin Aarts en Janick Huskes voor de Heythuysenaren.
Het tweede G-team leed een 9-3 uitverlies tegen FC Oda G3. Stephan de Jong (2x) en Stijn Devos (1x) troffen doel.