Heythuysen 1 heeft de laatste thuisderby van het seizoen tegen DFO’20 1 in een doelpuntrijke match met 5-3 verloren en zakt naar de achtste plaats in de rangschikking.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Ruben Mols, Lars van Hinsberg (Gachik Towmasjan), Thijs van Montfort (Daan Engelen), Stijn Briels, Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Rick Nelissen, Maikel Nieskens, Wouter Bergervoet en Lenn Frenken (Jente Voermans).
Scoreverloop:
0-1 Bjorn van Rooij (13e minuut), 1-1 Rick Nelissen (17e minuut), 1-2 Bjorn van Rooij (18e minuut), 1-3 Scott Bours (34e minuut), 2-3 Ruben Mols (42e minuut), 3-3 Rick Nelissen (46e minuut), 3-4 Tim Beek (48e minuut, strafschop) en 3-5 Cas Janssen (80e minuut).
Scheidsrechter: Jorge Cruz (Maarheeze).
Toeschouwers: 100.
Man of the match: Ruben Mols.
Speler van de week: Sten Reuvers (JO8-1).
Bijzonderheid: Heythuysen speelde met rouwbanden en voorafgaande aan de wedstrijd was er een minuut stilte. Dit omdat vanmorgen vroeg erelid Harrie v.d. Kop was overleden.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Stijn Briels en Lenn Frenken ten faveure van de geblesseerde Sjoerd .v.d. Heuvel en de afwezige Damien Korsten. De gasten begonnen duidelijk beter aan de wedstrijd. Na ruim 10 minuten strafte Bjorn van Rooij een verdedigingsfout van Heitse af, 0-1. De eerste goedlopende aanval van Heythuysen resulteerde niet veel later in de gelijkmaker. Na een fraaie steekpass van Maikel Nieskens schoot Rick Nelissen beheerst het leer tegen de touwen. Binnen de minuut stond Heythuysen andermaal op achterstand. Na een goede voorzet van rechts trapte Bjorn van Rooij zijn tweede treffer binnen, 1-2. Heythuysen leed veel te veel balverlies en de verdediging had niet zijn beste dag. In de 34e minuut werd rechtsvoor Scott Bours op snelheid gelanceerd en trapte de 1-3 binnen. Vlak voor de theepauze maakte Heitse de anschlusstreffer. Na een mooie pass van Wouter Bergervoet kon Ruben Mols zijn allereerste competitietreffer in de hoofdmacht maken, 2-3. In de tweede helft kwam Heythuysen in de eerste minuut langszij. Een met effect genomen vrije trap van Rick Nelissen werd nog licht door een speler van DFO’20 met het hoofd aangeraakt zodat de bal in linker beneden hoek binnen viel. Niet veel later kreeg DFO’20 een gemakkelijke gegeven strafschop welke door hun captain Tim Beek (jawel een zoon van oud eerste speler Paul Beek) feilloos werd binnengetrapt. Heythuysen probeerde hierna nog vanalles met wissels om het tij nog te keren, maar in tegenstelling tot afgelopen donderdag lukte dat niet meer. Integendeel in de slotfase maakte Cas Janssen aan alle onzekerheden een eind, 3-5. Een tegenslag was dat Lars van Hinsberg nog met een blessure uitviel. Al met al een terechte zege voor DFO’20 nadat de Heitser defensie vandaag een off day had. Hierdoor zakt Heitse een plaats in de rangschikking en staat nu achtste. De volgende week speelt Heythuysen thuis tegen hekkensluiter Bieslo.

14. Bieslo 24-14 (20-71)

Heythuysen 2 heeft haar laatste thuiswedstrijd eenvoudig met 8-0 van Linne 2 gewonnen. De doelpuntenmakers voor het second waren Nick Meerts (2x), Jeroen Vrenken (1x), Tim Rutten (1x, strafschop), Max Menting (1x), Ward Peulen (1x), Sil Backus (1x) en Philippe Wetzels (1x).
Heythuysen 4 speelde uit met 3-3 tegen SV Laar 6 gelijk. In de laatste minuut benutte Jochem Smits een pingel waardoor de gelijkstand op het scorebord kwam. Verder scoorden nog Stan v.d. Kop en Jordi Rijks.
De veteranen wonnen thuis met 4-2 van MMC Weert 35+1. Sacha v.d. Ven (2x), en Antwan Stakenborg (1x) Sjoerd Evers (1x) maakten de treffers. Man of the match Sacha v.d. Ven schoot nog een strafschop tegen de paal.

JEUGD:
De JO17-1 verloor uit in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-4 van DESM JO17-1. Een 3-1 en 4-3 voorsprong werd nog uit handen gegeven. Jan Daamen (2x), Noud Corbey (1x) en Sil Backus (1x) scoorden voor de Heythuysenaren.
Het door blessures geplaagde JO15-1 verloor thuis kansloos met 7-0 van VV Kessel JO15-1.
De JO13-1 versloeg uit SVC2000 JO13-2 eenvoudig met 6-0. Lars Stakenborg (4x), Keano Suylen (1x) en Jorn v.d. Ven (1x) waren succesvol. Bij winst komende zaterdag thuis tegen Reuver JO13-1 is het behalen van de titel in fase 4 een feit.
De JO12-1 won uit zeer overtuigend met 11-2 van SVC2000 JO12-2. De treffers kwamen op naam van Willem Verlinden (4x), Ties van Heel (3x), Matteo van Leeuwen (2x), Maarten van Putten (1x) en Job Saelmans (1x).
Het meisjesteam verloor thuis na een een 1-0 voorsprong toch in de slotfase met 3-1 van Someren JO12-2. Miena Coenen was trefzeker.
De JO11-1 staat op de drempel van het behalen van de titel in fase 4. Thuis werd met 2-2 tegen concurrent Blerick JO11-1 gelijkgespeeld. Tweemaal kwam Heitse op voorsprong, maar beide keren kwamen de gasten weer langszij. Givanny Knoops en Stan van Horne scoorden. De JO11-1 heeft de volgende week zaterdag thuis tegen Wittenhorst JO11-2 aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden.
De JO11-2 speelde uit met 2-2 tegen SV Leveroy JO11-1 gelijk door goals van Vince Opbroek en de nieuwe aanwinst Jesse Timmermans.
De JO10-1 zegevierde uit naar spektakelstuk met 11-9 over RKSVO JO10-1. De goalscoorders waren Vinyo v.d. Broek (5x), Wessel van Rooijen (5x) en Noa Tunissen (1x).
De JO9-1 versloeg thuis DFO’20 JO9-3 met 9-5. De doelpuntenmakers waren Daniel Bakker (3x), Ties Schreurs (3x), Pim Gerits (1x), Milo Wijen (1x) en er was een own goal.
De JO8-1 leed een 5-2 thuisnederlaag tegen Haelen JO8-1. Stijn Mattheeuwse en Sten Reuvers troffen doel.
De mini’s speelden wedstrijdjes in Roggel. Heitse nam met 3 talentvolle teams mee. In totaal deden maar liefst 16 teams mee.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team heeft andermaal van Fortuna Sittard G1 gewonnen. In Sittard zegevierde Heitse ruim met 6-1 door doelpunten van Marvin Aarts (4x) en Bart Peeters (2x).