De 47e editie van het inmiddels traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi was wederom een daverend succes. Bij de jeugd waren er geen noemenswaardige blessures te noteren. Bij het tweede buurten- c.q. vriendentoernooi waren er twee hoofdblessures. Gelukkig viel het achteraf toch nog enigszins mee.
Toch werd er over het algemeen verdomd sportief gespeeld.
Tegenwoordig komen de voetballers zeker niet meer alleen uit de gemeente Leudal. Ze komen ook uit Baarlo, Leveroy, Maasbree, Ospel, Valkenburg en Weert. Toch is natuurlijk de hoofdmoot uit de gemeente Leudal met als deelnemende verenigingen DFO’20, Haelen, Roggel, RKSVN, RKVB en Veritas.
De honderden voetballers genoten met volle teugen van de voetbalsport. Verheugend is dat heel veel meisjes bij de jongensteams meedoen. Het minitoernooi werd wederom met kleinere doeltjes georganiseerd.

Het langstlopende zaalvoetbaltoernooi in Midden-Limburg, misschien wel in geheel Limburg, is gelukkig nog altijd razend populair bij de ons omliggende verenigingen en is een mooie intermezzo voor het voetballen outdoor en het gamen waaronder het spelen van FIFA. Waar veel jeugdzaalvoetbaltoernooien het loodje moeten leggen, blijft ons kersttoernooi mede dankzij de deelnemende verenigingen een constante factor met kerst en nieuwjaar.
Het allerbelangrijkste blijft nog altijd de zeer positieve reacties van voetballers en leiders van de deelnemende verenigingen en vriendenteams. Dit geeft ons de steun om dit toernooi een vervolg te geven. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Dit zullen dan ook niet nalaten. Zo willen we het volgend jaar een meisjes- en damestoernooi organiseren.

Voor de jeugdteams van SV Heythuysen was dit een succesvolle toernooi met het winnen van maar liefst 10 bekers. Er werden twee eerste plaatsen binnengesleept (JO14-1 en JO15-1). De beste prestatie werd door de JO11-1 behaald. Zij werden in het zeer sterk bezette JO11 toernooi (2e gedeelte) zeer verdienstelijk tweede.
In totaal werd er 46 uren over 5 dagen gezaalvoetbald.
In de 15 toernooien namen in totaal zo’n 95 teams deel. Hetgeen een stijging van 15 teams betekent.
In de 221 wedstrijden vielen 531 doelpunten, een gemiddelde van 2,40 per wedstrijd. Slechts in 29 wedstrijden (13% van de totaal gespeelde wedstrijden) werd er niet gescoord. Het productiefste jeugdtoernooi was natuurlijk het minitoernooi met maar liefst 99 treffers, hetgeen een gemiddelde van 4,71 goal betekent.
In de twee buurten- en vriendentoernooien werden 92 keer gescoord.
De spannendste finale was Reeb CF tegen Schwalbe’04 in het buurten- c.q. vriendentoernooi. In een gelijkopgaande strijd werd de match vlak voor tijd beslist en nog wel door de goalie van Schwalbe’04 Noël Vaessen. De vorige winst voor Schwalbe’04 dateert alweer uit 2015.
Ook de finale in de tweede gedeelte van het JO15 toernooi was spectaculaire. In de eindstrijd stonden het zwaar favoriete Tiki Taka 1 en de underdog RKSVN 1. De Neerse formatie kwam op voorsprong, maar Tiki Taka 1 kon de gelijkmaker scoren. Verder kwamen zij niet. In strafschoppenserie toonde zich RKSVN 1 de sterktste.
De meeste goals werd in minitoernooi bij de wedstrijd RKVB 1 tegen Heythuysen 1 (3-7) gescoord.
De snelste treffer kwam op naam van DFO’20 in het JO8 toernooi na al zes seconden.
Tot doelpunt van het toernooi werd de treffer van Angesom Zeray in het JO8 toernooi unaniem uitgeroepen. Angesom passeerde al de vijf tegenstanders en scoorde daarna uiterst beheerst.
Er werden bij de jeugdtoernooien 36 bekers uitgedeeld.
Dit jaar werd er wederom gekozen om twee edities buurten- c.q. vriendentoernooi te organiseren. Er deden in totaal 16 teams mee.

Dank aan de Heitser scheidsrechters:
Jo Heuijerjans, Joey Plas, Lars van Roij, Jacq Stakenborg, Maurice Tielens en Hubert Beek.
Speciale dank aan Joey Plas voor de vijf dagen ondersteuning.

Winnaars diverse toernooien:
Mini’s: RKVB 2 en 3e Heythuysen 3
JO8 toernooi: Roggel 1 en 2e Heythuysen 1
JO9 toernooi (1e gedeelte): Tiki Taka 2 en 3e Heythuysen 2
JO9 toernooi (2e gedeelte): DFO’20 1 en 3e Heythuysen 1
JO10 toernooi: DFO’20 1
JO11 toernooi (1e gedeelte): Haelen 1
JO11 toernooi (2e gedeelte): RKSVO 1 en 2e Heythuysen 1
JO12 toernooi: Roggel 1 en 2e Heythuysen 1
JO13 toernooi: Tiki Taka 1 en 2e Heythuysen 2
JO14 toernooi: Heythuysen 1 en 3e Heythuysen 2
JO15 toernooi (1e gedeelte): Heythuysen 2
JO15 toernooi (2e gedeelte): RKSVN 1 en 3e Heythuysen 1
JO17 toernooi: Tiki Taka 1
Buurten- en vriendentoernooi (deel 1): VC Buize
Buurten- en vriendentoernooi (deel 2): Schwalbe’04

In 2024 opteren we voor de volgende data:
Zondag 22 december, maandag 23 december, vrijdag 27 december,
zaterdag 28 december en zondag 29 december.

Op naar de 48e editie.