Heythuysen 1 heeft de uitwedstrijd tegen Belfeldia 1 uiterst moeizaam met 2-1 gewonnen. Bij de rust stond Heitse nog met 1-0 achter. In het laatste kwartier werd dit dankzij treffers van Idse Prumpeler en Martijn Vrenken nog in een 2-1 overwinning omgebogen. Door deze winst stijgt men naar de 2e plaats in de rangschikking.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Max Menting (Jan Daamen), Lars van Hinsberg, Thijs van Montfort, Tom Peperkamp (Damien Korsten), Rick Vrenken (Idse Prumpeler), Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Jente Voermans, Lenn Frenken en Daan Engelen.
Scoreverloop:
1-0 Roel Verlinden (37e minuut), 1-1 Idse Prumpeler (75e minuut) en 1-2 Martijn Vrenken (79e minuut, strafschop).
Scheidsrechter: F. Benneker
Toeschouwers: 100.
Man of the match: Thijs van Montfort .

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Max Menting en Jente Voermans ten faveure van Idse Prumpeler en Jan Daamen. Na twee gewonnen wedstrijden stond vandaag het duel tegen het nog puntloze promovendus Belfeldia op het menu. Heitse startte niet goed aan de match en dacht we zullen dit varkentje wel even wassen. Echter kwam men bedrogen uit, want Heitse nam het vanaf de start te lichtzinnig op. Heythuysen had zoals bijna altijd veel meer balbezit, maar aanvallend werd er teveel onnodig balverlies geleden. In de tegenaanval was de thuisclub, welke het vooral van een tomeloze inzet moest hebben, enkele malen gevaarlijk. Aan de andere kant raakte Jente Voermans met een voorzet de lat en waren er een paar mogelijk strafschopmomenten. In de 37e minuut kreeg Belfeldia een vrije schop net buiten het strafschopgebied toegekend. Routinier Roel Verlinden krulde de bal prima het doel in, 1-0. dit betekende de eerste tegentreffer van het seizoen. Bij de theepauze keek Heitse tegen onnodige 1-0 achterstand. Tijdens de rust werden puntjes weer op de i gezet. Er zat in de tweede helft meer beleving in het spel en men had een veldoverwicht. Dit resulteerde nog niet in veel kansen. Naarmate het tweede bedrijf vorderde werden spelers van Belfeldia steeds vermoeider en moest men al vier keer wisselen. In het laatste kwartier sloeg het veel frisser Heitse toe. In de 75e minuut viel de langverwachte gelijkmaker. Na een corner belandde de bal via Martijn Vrenken op de lat en de rebound werd door invaller Idse Prumpeler tegen de touwen gekopt, 1-1. Niet veel later kreeg Heythuysen een strafschop toegewezen. Na een duwfout op Jente Voermans wees de referee naar de stip. Martijn Vrenken ging achter de bal staan en zijn schot werd nog door goalie aangeraakt, maar vloog toch het doel in, 1-2. In slotfase probeerde Belfeldia nog vanalles zonder echt gevaarlijk te worden. Het bleef bij een moeizame 2-1 overwinning voor de Heythuysenaren. De spelers hebben vandaag een belangrijke les gehad dat je nooit een tegenstander dient te onderschatten. Na drie gewonnen wedstrijden staat Heythuysen op een prima tweede plaats. RKSVN staat dankzij een beter doelsaldo op de eerste plek. Volgende week speelt Heitse thuis tegen hekkensluiter SVC2000. We hopen dat de les dan echt is geleerd.

12e SVC2000 3-0 (1-11)

Heythuysen 2 heeft ook haar derde competitiewedstrijd verloren. Uit werd tegen Reuver 2 een ruime 5-1 nederlaag geleden. De enige treffer van het second werd door Rick Nelissen gescoord.
Heythuysen 3 was uit enkele maatjes te klein voor Laar 3. Na 90e minuten stond er een kansloze 7-0 nederlaag op het scorebord.
Heythuysen 4 verloor uit met 3-1 van laagvlieger SVH’39 4. Er waren voldoende kansen om te scoren, maar alleen Felipe Theelen wist het net te vinden.
De dames VR18+1 speelde vrijdags in Beegden op de velden van VV HEBES haar tweede serie wedstrijden. Het werd een groot succes met twee zeges (1-0 tegen VV HEBES VR18+1 en 2-1 tegen Bieslo VR18+2), een gelijkspel (0-0 tegen FC Maasgouw VR18+2) en een nederlaag (4-1 tegen Roggel VR18+1). voor de dames scoorden Lois Kanders, Sacha Peters en Nannie Korsten.

JEUGD:
De JO17-1 behaalde haar eerste zege van het seizoen. Thuis werd IVO JO17-1 met 3-2 verslagen. Twee keer kwam de JO17-1 op achterstand, maar telkens werd dit weer goed gemaakt. Vlak voor de ranjapauze werd de winnende treffer gemaakt. Kyan Rooswinkel en Vince Heerschap scoorden. Verder was er nog een own goal.
De JO15-1 speelde de afgelopen week tweemaal. Op maandag werd thuis met 4-1 van FC Oda JO15-2 gewonnen dankzij treffers van Noah Coolen (2x), Jorn v.d. Ven (1x) en Thijs Verlinden (1x). Zaterdags haalde de JO15-1 thuis flink uit tegen SVC2000 JO15-1. Het werd uiteindelijk 9-1 en “de man of de match” was Noah Coolen. Hij scoorde maar liefst vijfmaal en had ook nog twee assists. Noah kreeg natuurlijk de verdiende publiekswissel. De overige goals kwamen op naam van Daan Vullers (2x), Lars Stakenborg (1x) en Tuur Lemmens (1x).
De JO14-1 speelde uit de absolute topper tegen SHH JO14-2. Beide ploegen hadden nog alle wedstrijden gewonnen. Het werd helaas een deceptie voor de Heythuysenaren. De JO14-1 verloor deze match kansloos met 6-0.
De JO11-1 speelde uit tegen de nummer twee DESM JO11-1 een puike partij. Pas in de laatste minuut maakte DESM de winning goal. Keeper Luuk Respen was aan Heitser zijde de grote uitblinker. Ties Schreurs en Giovanni Hendrikx waren trefzeker.
De JO10-1 won uit met 4-2 van Sportclub Leeuwen JO10-3. Dit betekende de eerste zege voor de JO10-1 van het seizoen. Emma Caris, Pim Gerits, Tuur Meewis en Joris van Pamelen troffen doel.
De JO9-1 versloeg uit na een zeer spectaculaire wedstrijd Belfeldia JO9-1 met 10-7. De doelpuntenmakers waren Sten Reuvers (5x), Stijn Mattheeuwse (3x), Rayane Offermans (1x) en Rafael Scheerhoorn (1x). Door deze overwinning bleef de JO9-1 in de eerste fase ongeslagen. Een prima resultaat.
De JO9-2 won uit de derby tegen ST Roggel/SVVH JO9-2 met 5-2 door doelpunten van Luuk Lodewijks (3x) en Sam Lodewijks (2x).
De JO8-1 zegevierde uit na een zeer aantrekkelijke wedstrijd met 9-8 over FC Cranendonck JO8-1. De goalscoorders waren Devin Timmermans (4x), Angesom Zeray (2x), Dean Reijnders (1x) Bram Bergh (1x) en Sef Theunissen (1x).
De mini’s speelden met 3 teams partijtjes in Leveroy. De toeschouwers zagen andermaal weer zeer interessante wedstrijdjes.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team leed een 6-2 thuisverlies tegen Willem I G1. De nieuwe aanwinsten Ronaldo Schaefer en Danny Hoenderpp waren succesvol.
Het tweede G-team verloor uit na een leuke match met 10-4 van SHH G1. Stef Kist (2x), Patrick de Lat (1x) en Stijn Devos (1x) scoorden.