Patrick Gerets

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni viert S.V. Heythuysen een grandioos Jubileumfeest. Voor heel Heythuysen en omgeving. Verdeeld over twee dagen treden dan vele artiesten op. In een serie nieuwsartikelen stellen we deze artiesten graag aan u voor. In dit artikel is het de beurt aan Patrick Gerets.

 • Wat?
  Special 4 YOU Party

 • Wanneer?
  Zondag 12 juni

 • Waar?
  Feesttent voetbalveld

 • Hoe laat?
  13.00 – 19.00 uur

 • Entree
  GRATIS

Patrick Gerets (1983) uit Swalmen zingt vooral levensliederen en feestliedjes. Met een stem die lijkt op die van Frans Bauer wordt hij ook wel de Nachtegaal van de Kapel genoemd. Gerets was de hofzanger van de vastelaovesvereiniging Koelbertus. In 2002 speelde hij de rol van commandant van de stadswacht in Schinderhannes van Emile Seipgens.

Patrick Gerets nam meerdere keren deel aan de Liedjeswedstrijd van SVV D’n Uul. Zo bracht hij de Uulesjlager van 1997, Oet de waeg, aan de kantj, op zijn naam.
In 2006 bereikte Gerets met Limburg oppe kop de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Gerets laat zich soms door de Boerkes Bloe Bend begeleiden.

In 2011 was hij een van de finalisten in de wedstrijd Dao zit meziek in. Patrick Gerets bereikte met Vastelaovesglaas opnieuw de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2013. Met ’t Ganse jaor vastelaovend bereikte hij ook de halve finale van het LVK 2016.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer