Heythuysen 1 heeft de uitwedstrijd tegen Swalmen 1 zeer overtuigend met 5-1 gewonnen en klimt naar de 2e plaats in de rangschikking. De toeschouwers zagen bij tijd en wijle een sprankelend Heitse.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Ruben Mols, Rick Nelissen, Thijs van Montfort, Damien Korsten (Sil Backus), Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Lenn Frenken, Maikel Nieskens (Jente Voermans), Wouter Bergervoet en Daan Engelen.
Scoreverloop:
0-1 Martijn Vrenken (27e minuut), 0-2 Lenn Frenken (38e minuut), 0-3 Daan Engelen (62e minuut), 1-3 Siem Konings (65e minuut), 1-4 Maikel Nieskens (73e minuut) en 1-5 Wouter Bergervoet (90e minuut).
Scheidsrechter: H. Lebens
Toeschouwers: 100
Man of the match: Siem Schreurs

Kort wedstrijdverslag:
Over de opstelling kunnen we deze keer kort zijn. Coach Jurgen Geurts hanteerde de slogan “never change a winning team”. Heitse kwam prima uit de startblokken en in de eerste minuut was het al bijna raak. Echter miste Wouter Bergervoet vlak voor het doel. Heitse bleef het initiatief en overwicht houden en de aanvallen zagen er verzorgd uit. De thuisclub wist hier geen raad mee. Dit was ook aan de openingstreffer te zien. Na een klein half uur mocht de keeper van de Swalmen een doeltrap nemen. Zijn uittrap belandde bij de uitstekend storende Martijn Vrenken die het leer hierna beheerst in het doel schoot, 0-1. Tien minuten later werd de score verdubbeld. Lenn Frenken waagde een schot. Hij raakte de bal niet goed, maar hierdoor verdween de bal over goalie in het doel, 0-2. Dit was na een prima gespeelde eerste helft de ruststand. In de tweede helft moest de thuisclub komen en kwam aanvallend wat beter in het spel. Een schoot belandde boven op de lat en goalie Jasper Bergervoet keepte andermaal een prima wedstrijd. Aan de andere kant was Wouter Bergervoet dichtbij een treffer, maar het leer ging net naast. Na ruim een uur spelen, kwam er weer een razendsnelle aanval van de Heythuysenaren. Ruben Mols stuurde Maikel Nieskens de diepte in. De afgemeten voorzet van Maikel werd door Daan Engelen prima met, jawel hoor, met linkse voet in het doel gewerkt, 0-3. Al voor de derde wedstrijd op rij scoort Daan met zijn “zwakkere” been. Enkele minuten later scoorde de thuisclub na niet goed verdedigen van Heitse de anschlusstreffer, 1-3. Het leek nog even spannend te gaan worden, maar een bekeken schot van Maikel Nieskens belandde over de keeper in het doel, 1-4. De match was beslist, alleen Wouter Bergervoet had nog niet gescoord. In de 90e minuut kon Wouter Bergervoet na een prima pass van Jente Voermans alleen op de keeper afgaan en scoorde zo als een goaltjesdief betaamd de 1-5 eindstand. Al met al een puike prestatie van Heythuysen. Heitse blijft ongeslagen en stijgt naar de tweede plaats in de rangschikking. Over twee weken volgt de volgende wedstrijd thuis tegen Grashoek.

14e  DFO’20 4-0 (2-9)

Heythuysen 2 heeft de uitwedstrijd tegen SSA SV Lottum/GFC’33 3 eenvoudig met 6-1 gewonnen. “Grote man” was Bart Drenth die vier keer scoorde. De andere twee goals kwamen op naam van Loek Habets en Max Menting. Hierdoor is het second nu koploper dankzij een prima doelsaldo.
Heythuysen 4 leed haar eerste nederlaag. In het Brabantse land werd er met 1-0 van laagvlieger SSE 3 verloren.
De dames 18+ speelden afgelopen vrijdag voor het eerst in hun eigen stadion. De vier gespeelde wedstrijden werd allen verloren. De doelstelling van de avond werd wel behaald, namelijk minimaal een keer scoren en wat voor een treffer. Lois Kanders scoorde rechtstreeks uit een vrije trap. De bal belandde in de kruising.

JEUGD:
De JO17-1 heeft de uitwedstrijd tegen Belfeldia JO17-1 geflatteerd met 4-1 verloren. De Jo17-1 speelde een ongelukkig wedstrijd. Na een 4-0 achterstand scoorde Jan Daamen voor de Heythuysenaren.
De JO15-1 leed een 6-1 thuisverlies tegen koploper MMC Weert JO15-1. In de tweede helft was Lars Stakenborg trefzeker.
De JO13-1 speelde afgelopen week twee wedstrijden. Woensdag werd er uit met 2-2 tegen SVC2000 JO13-1 gelijkgespeeld. De treffers kwamen op naam van Liam Coolen en Daan Vullers. Zaterdags moest er worden gewonnen om de titel in fase 1 te pakken. Het werd een moeizame 2-1 zege op SHH JO13-2. In de eerste helft kwam men dankzij een eigen doelpunt op voorsprong. In het tweede bedrijf verdubbelde Ties van Heel de voorsprong, waarna de gasten nog konden tegenscoren. Hierdoor pakt de JO13-1 de titel in fase 1 en verzekert men zich van de tweede bekerronde.
De JO13-2 verloor thuis ruim met 12-2 van Wilhelmina’08 JO13-1. Sem Somers en Wiebe Joris waren succesvol. Ook werd er nog een pingel gemist.
De JO11-1 herstelde zich knap van twee geleden nederlagen en versloeg thuis HBSV JO11-1 met 7-4. De goalscoorders waren Wessel van Rooijen (4x), Vinyo v.d. Broek (2x) en Dinand Bergmans (1x).
De JO11-2 speelde uit met 5-5 remise tegen SHH JO11-4. De goals werden door Oliver van Pamelen (2x), Aiden Hendriks (1x), Daniel Zeray (1x) en Stef Konickx (1x) gemaakt.
De JO10-1 leed een spectaculaire 15-9 uitnederlaag tegen RKSVO JO10-1. De doelpuntenmakers waren Ties Schreurs (5x) Milo Wijen (3x) en Sven Geerards (1x).
De JO9-1 speelde thuis een puike partij tegen SV Argo JO9-1 en verloor toch uiteindelijk met 5-2. Pim Gerits trof tweemaal doel.
De JO8-1 zegevierde thuis met 9-2 over RKSVO JO8-2 en pakte zo de titel in fase 1. Sten Reuvers (4x), Stijn Mattheeuwse (2x), Jan Glabik (2x) en Teun Beckers (1x) scoorden. Alle zes wedstrijden werden gewonnen en er werden maar liefst in totaal 60 doelpunten (gemiddeld 10 per match) gemaakt.
De JO8-2 leed na een aantrekkelijk en spannende wedstrijd een 8-6 uitverlies tegen SVC2000 JO8-2. Luuk Lodewijks (2x), Sam Lodewijks (2x), Cas Tummers (1x) en Stef Frenken (1x) scoorden.