Sinds 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval te verminderen.

Om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken statiegeldflessen in te leveren en zwerfafval tegen te gaan, komen er steeds meer punten waar de flesjes ingeleverd kunnen worden. Naast supermarkten vind je straks ook innamepunten op bijvoorbeeld tankstations langs de snelweg, evenementenlocaties en sportclubs. Dit alles moet zorgen dat Statiegeld Nederland 90% van de plastic flessen retour haalt uit de markt.

Vrijwillige innamepunten kunnen ervoor kiezen om geld terug te geven of het statiegeld te doneren aan een goed doel. Indien je het statiegeld retour wilt, kan je er altijd voor kiezen om het flesje mee te nemen en het in te leveren op een plek waar wél statiegeld wordt uitbetaald.

Sportlocaties mogen als enige innamelocatie de statiegeld-opbrengst gebruiken ten gunste voor de clubkas, bijvoorbeeld om nieuwe goals, ballen of hesjes van te kopen. Ook S.V. Heythuysen doet uiteraard mee aan deze actie.

Lever dus je flesjes in bij de club!