Heythuysen 1 heeft de absolute topper uit, tegen het eveneens nog ongeslagen RKSVN, met 0-0 gelijkgespeeld. In de eerste Helft was RKSVN iets beter en in het tweede helft was Heitse de bovenliggende partij. Al met al een terechte uitslag. Zeker op basis van de tomeloze inzet van de Heythuysenaren. Hierdoor blijft Heythuysen tweede in de ranglijst met evenveel punten als RKSVN, maar met een minder doelsaldo.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Max Menting, Idse Prumpeler, Lars van Hinsberg, Rick Vrenken, Thijs van Montfort, Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Jente Voermans (Philippe Wetzels), Lenn Frenken en Daan Engelen (Jan Daamen).
Scoreverloop:
Fehlanzeige.
Scheidsrechter: M. Gil (Kerkrade).
Toeschouwers: 200.
Man of the match: Rick Vrenken.
Bijzonderheid: Rode kaart Jan Daamen (80e minuut) en tweemaal geel voor Daan Sijben (RKSVN, 80e minuut).

Kort wedstrijdverslag:
Heitse moest uit aantreden tegen RKSVN, de koploper op basis van een beter doelsaldo. Het gepromoveerde Neerse formatie doet het dit seizoen uitstekend. De tribune zat helemaal vol, waarschijnlijk ook door het in de eerste helft regenachtige weer. De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In startelf stonden Lars van Hinsberg en Rick Vrenken ten faveure van Damien Korsten en Joey Kluskens. De laatste twee wedstrijden tegen laagvliegers begon Heitse niet goed aan de match. Vandaag was dat duidelijk niet het geval. Vanaf het eerste fluitsignaal van prima fluitende referee was Heitse direct bij de les. De verwachting was dat RKSVN stormachtig aan de het duel zou beginnen. Maar vooral in het eerste bedrijf neutraliseerde beide teams zich zodat er voor de doelen niet zoveel actie was. De thuisclub was een paar keer dichtbij een treffer. Zo vloog een kopbal en schot net naast het doel van goalie Jasper Bergervoet. Ook werd een treffer van de thuisclub wegens een duwfout afgekeurd. Na 20 minuten was er voor Heitse een domper. Daan Engelen (liesblessure) moest zich laten vervangen door Jan Daamen. Hierdoor kwam er wel n de aanval van Heitse meer swung in en was men dankzij Jan Daamen enkele keren dreigend voor het Neerse doel. Het bleef
0-0 bij de rust. Het eerste kwartier van de tweede helft was de beste fase van de Heythusenaren. De grootste kans (achteraf gezien ook van de gehele wedstrijd) was voor goaltjesdief Martijn Vrenken, maar hij raakte de paal. Ook moest de Neerse goalie een keer prima handelend optreden. Aan de andere kant stond de Heitser defensie vandaag als een huis. De thuisclub hanteerde veel te veel te lange bal, welke bijna nooit aan kwam. Alleen bij een paar corners moest Heitse attent zijn. In de 80e minuut ontving Jan Daamen na een overtreding de rode kaart. De Neerse speler Daan Sijben werd hierna handtastelijk tegen Jan Daamen en ontving zijn tweede gele kaart. In de slotfase probeerde RKSVN nog vanalles zonder gevaarlijk te worden. Met een tomeloze inzet bereikte Heitse een dikverdiend gelijkspel. Hierdoor blijven beide ploegen ongeslagen en staat Heythuysen dankzij een minder doelsaldo fraai op de tweede plaats. De volgende week staat de thuisderby tegen Horn op het menu.

12e SVC2000  5-0 (2-16)

Heythuysen 2 heeft de uitwedstrijd tegen ONDO 2 nipt met 2-1 verloren. Helaas startte het second slecht aan de wedstrijd, maar kwam nog redelijk terug in de match dankzij een treffer van Fabian Colbers. Helaas bleef de gelijkmaker uit.
Heythuysen 4 verloor uit met 6-4 van RKSVN 4 en blijft op nul punten in de ranglijst staan. In deze doelpuntenrijke wedstrijd scoorden Luuk Pellemans (3x) en Jochem Smits (1x) voor de Heythuysenaren. Op basis van het vertoonde spel zal het vierde zeker nog de nodige punten in de competitie vergaren.
De veteranen leden een ongelukkige 2-1 uitverlies tegen RKSVO 35+1. In de laatste minuut scoorde de thuisclub de winnende treffer. Sjoerd Evers zette de veteranen in de eerste helft op voorsprong.

JEUGD:
Voor de jeugdteams begon de wedstrijden uit de fase 2
De JO17-1 verloor uit met zeer ruime 7-1 cijfers van ST FC Roerdalen/SVH’39 JO17-1. Bij de rust was de stand pas 2-1 voor de thuisclub. In het tweede bedrijf gingen dus nog finaal mis. Laurens van Putten scoorde.
De JO15-1 versloeg uit Sportclub Irene JO15-2 met 4-2 door treffers van Daan Vullers (2x), Lars Stakenborg (1x) en Keano Suylen (1x). Dit was een regelmatige zege voor de JO15-1
De JO14-1 zegevierde thuis dikverdiend met 4-1 over ST FC Roerdalen/SVH’39 JO14-2. De goalscoorders waren Job Saelmans, Willem Verlinden, Xander van Pamelen en Maarten van Putten.
De JO13-1 won thuis nipt met 1-0 van Helden JO13-1. Halverwege de tweede helft scoorde Deef Schreurs vanuit een prima genomen vrije trap de winning goal.
De JO13-2 verloor uit uiterst ongelukkig met 2-1 van OVCS JO13-2. Alweer moest men in de laatste minuut het verdiende gelijkspel uit handen geven. Lois Schmitz bracht de Heythuysenaren nog op voorsprong,
De JO11-1 boekte de eerste winst van het seizoen. Uit werd SNA JO11-1 met 3-1 verslagen door treffers van Milo Wijen, Ties Schreurs en Tim Respen. Ga zo door.
De JO10-1 pakte thuis tegen SHH JO10-4 de volle winst. Na 50 minuten stond een 6-4 zege op het scorebord. Joris van Pamelen (3x), Raf Ceelen (2x) en Lenn Jacobs (1x) waren trefzeker.
De JO9-1 leed de eerste nederlaag van het seizoen. In het eigen stadion werd men met 6-3 door VV HEBES JO9-1 verslagen. Stijn Mattheeuwse, Rayane Offermans en Soulayman Younis waren succesvol.
De JO9-2 versloeg uit, na een prima gespeelde partij, VV Kessel JO9-1 met 7-3 door doelpunten van Sam Lodewijks (4x), Luuk Lodewijks (2x) en Ravi Tan (1x).
De JO8-1 zegevierde uit na een zeer aantrekkelijke en spectaculaire match met 11-6 over Maarheeze JO8-1, De doelpuntenmakers waren Devin Timmermans (4x), Angesom Zeray (3x), Joost Niessen (2x), Guus Geukemeijer (1x) en Bram Bergh (1x).

G-VOETBAL:
Het eerste G-team behaalde de eerste overwinning van het seizoen. In Maastricht werd dankzij een ijzersterke tweede helft met 4-3 van Willem I G1 gewonnen. Captain Bart Peeters (3x) en Janick Huskes (1x) troffen doel.