Heythuysen 1 heeft de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Sportclub Leeuwen 1 met 3-1 verloren. In de slotfase scoorden de gasten twee keer en besliste hiermee de match.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten, Idse Prumpeler, Siem Schreurs, Max Menting (Fabian Colbers), Peek Habets (Jeroen Vrenken), Noud Corbey, Martijn Vrenken, Lenn Frenken, Jan Daamen (Philippe Wetzels) en Wouter Bergervoet.

Scoreverloop:
0-1 Sten Meerts (11e minuut), 1-1 Jan Daamen (45e minuut), 1-2 Rubiensly Henriquez (79e minuut) en 1-3  Justin de Graaff (90e minuut).

Scheidsrechter: Berben.
Toeschouwers: 75
Man of the match: Noud Corbey.
Wedstrijdbalsponsor: Autorijschool Wilma.

Kort wedstrijdverslag:
Eindelijk weer na een kleine vier maanden competitievoetbal in Heythuysen. In de eerste wedstrijd was promovendus Sportclub Leeuwen de tegenstander. De ploeg uit Roermond werd het afgelopen seizoen kampioen in de vijfde klasse en geldt dit seizoen als een van de betere teams in de klasse. Wegens vakantie van verdediger Lars van Hinsberg en blessures van Thijs van Montfort, Jente Voermans en Daan Engelen kregen een aantal jonkies de kans om zich te etaleren. De gasten begon beter aan de wedstrijd en kwamen na tien minuten op een voorsprong. Sten Meerts trapte de rebound tegen de touwen, 0-1. In de beginfase waren er aan Heitser zijde teveel slordigheden waardoor men niet in het spel kwam. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Heitse beter in de wedstrijd.Eerst was er een kopbal van Peek Habets en daarna had Jan Daamen een prima kans op de gelijkmaker, maar het leer vloog in kansrijke positie over het doel. Toch was het Jan Daamen die in de laatste minuut van het eerste bedrijf de gelijkmaker liet aantekenen. Hij trapte het leer prima in de hoek, 1-1. Na de theepauze zagen de toeschouwers een gelijkopgaande strijd waarin Wouter Bergervoet dichtbij een treffer was. Zijn kopbal vloog nipt naast de paal. Martijn Vrenken scoorde ook bijna. De keeper kon redding brengen. Aan de overkant waren de gasten ook dichtbij een treffer. Goalie Jasper Bergervoet redde bekwaam. Tien voor tijd kwam Sportclub Leeuwen andere maal op voorsprong. Na een fout in de opbouw van Heitse profiteerde uiteindelijk spits Rubiensly Henriquez door de 2-1 tegen de touwen te trappen. Heitse gaf zich nog niet gewonnen. Martijn Vrenken had een enorme kopkans, maar de keeper redde op miraculeuze wijze. In de 90e minuut besliste Justin de Graaff uit een counter de wedstrijd door de 1-3 te maken. Wegens het prima acteren van blessures en tijdrekken van de gasten trok de referee er maar liefst een kwartier blessuretijd bij. Ondanks dat Heitse bleef strijden en niet opgaf werd er niet meer gescoord. Zo bleef het bij een zure 3-1 nederlaag, waarin een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden behoorde. De volgende speelt Heitse de eerste uitmatch tegen andermaal een promovendus Slekker Boys. Met de tomeloze inzet van vandaag kunnen er dan zeker punten worden gehaald.

12e Oranje Blauw’15 1-0 (0-2)

Heythuysen 2 verloor de eerste competitiematch uit nipt met 2-1 van VVV’03 2. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. JO19-1 speler Niels Kurstjens scoorde. Hij was niet de enigste speler van de JO19-1 die meedeed, want ook Stan Hovens en Tuur Verkoulen waren van de partij. Dank mannen!
Heythuysen 3 leed een ruime 7-1 uitnederlaag tegen RKSVN 3 in de openingswedstrijd van het seizoen. Rik Peters maakte de tussentijdse gelijkmaker.
De veteranen speelden thuis met 0-0 gelijk tegen RKMSV 35+1. Er werd best aardig gevoetbald, maar voorin was er te weinig stootkracht. Gelegenheidskeeper Nico Theunissen hield het doel schoon. Hulde!

JEUGD:
De JO17-1 verloor thuis na een zeer spectaculaire wedstrijd met 6-4 van FC Maasgouw JO17-1. Bij de rust keek de JO17-1 tegen een 3-2 achterstand aan. Deze werd in de tweede helft in een 4-3 voorsprong omgebogen, maar in de slotfase ging alsnog finaal mis. Noah Coolen scoorde driemaal waarvan twee keer uit een strafschop. De vierde treffer was een kopbal van Robin van Roy.
De JO15-1 boekte uit een zeer eenvoudige 7-1 zege op Budel JO15-4. De goalscoorders waren Xander van Pamelen (2x), Els Neuteboom (1x), Siem Quicken (1x), Willem Verlinden (1x), Tom di Ponti (1x) en Job Saelmans (1x).
De MO15-1 leed een 5-0 thuisverlies tegen ST SNA/Linne MO15-1. Een beter resultaat had er zeker ingezeten, maar een aantal prima kansen werden niet in doelpunten omgezet.
De JO14-1 verloor uit met 5-3 van HBSV JO14-1. In een vrij gelijkopgaande strijd scoorde de thuisclub gemakkelijker. Deef Schreurs (2x) en Liam Coolen (1x) waren trefzeker.
De JO13-1 zegevierde thuis met 4-2 over Baarlo JO13-1 dankzij goals van Quinty Verhoeven), Wessel van Rooijen, Daniel Zeray en Hagosa Zeray. Al met al een fraaie zege.
De JO12-1 leed de eerste nederlaag van het seizoen. Thuis werd er nipt met 4-3 van DFO’20 JO12-1 verloren. Tim Respen (2x) en Fabienne Niessen (1x) troffen doel.
De JO11-1 pakte de eerste drie punten van het seizoen. Thuis werd Haelen JO11-2 met 3-1 verslagen. Na een 1-0 achterstand bij de rust, sloeg men na de ranjapauze toe. Pim Gerits (2x) en Lenn Jacobs (1x) scoorden.
De JO11-2 verspeelde voor eerst punten. Uit werd er met 3-3 tegen SHH JO11-3 remise gespeeld. Jan Gablik en Ties Schreurs schoten raak. Verder was er nog een own goal.
De JO10-1 behaalde uit tegen Haelen JO10-2 een overtuigende 13-1 winst. Sam Lodewijks (4x), Devin Timmermans (3x), Luuk Lodewijks (3x), Stef Frenken (1x) Tren Geenen (1x) en Thijs Heijmans (1x) deden het net van de tegenstander trillen. Hoogtepunt van de match was de prachtige kopbal van de jarige Devin Timmermans welke in het doel vloog.
De JO9-1 versloeg thuis Haelen JO9-1 met een monsterscore van 19-1. De doelpuntenmakers waren Angesom Zeray (7x), Jax Konickx (4x), Dean Reijnders (3x), Donna Marima (2x), Sef Theunissen (1x), Joost Niessen (1x) en er was een eigen doelpunt.
De JO9-2 leed thuis een 19-1 nederlaag tegen Leveroy JO9-1. Morris Marima was voor Heitse succesvol.
De mini’s speelden met 2 teams in Neer. De talentvolle groep speelde weer puike partijtjes.

G-VOETBAL:
Het tweede G-team startte de competitie met een zeer verdienstelijk 1-1 gelijkspel uit tegen FC Oda G3. Vlak voor tijd maakte Robert Brouwers de dikverdiende gelijkmaker.