Heythuysen 1 heeft de thuiswedstrijd van kalenderjaar 2023 met 1-0 van DFO’20 gewonnen. Martijn Vrenken was al in de 13e minuut de matchwinnaar. Dus werd er andermaal een thuisderby in winst omgezet. Hierdoor stijgt Heitse naar de 5e plaats en nestelt zich dus mooi in de subtop.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp, Rick Nelissen (Ruben Mols), Joey Kluskens, Damien Korsten, Thijs van Montfort, Martijn Vrenken, Siem Schreurs, Lenn Frenken (Idse Prumpeler), Bart Drenth (Jente Voermans) en Wouter Bergervoet.
Scoreverloop:
1-0 Martijn Vrenken (13e minuut).
Scheidsrechter: Heijnen (Meijel)
Toeschouwers: 150
Man of the match: Joey Kluskens.
Speler van de week: Tessa Daas (MO13-1).

Kort wedstrijdverslag:
Heitse startte met een wijziging in de opstelling. Joey Kluskens (normaal speler van het second) stond in  de startelf i.p.v. Jente Voermans. Dit bleek achteraf een gouden greep van coach Jurgen Geurts te zijn. De wedstrijd kwam vlot op gang en beide ploegen begonnen voortvarend aan de match. Nadat de gasten iets beter startten was het Heythuysen die na een klein kwartier op voorsprong kwam dankzij een treffer van goudhaantje Martijn Vrenken.  Martijn scoorde zijn achtste treffer van het seizoen uit de rebound. Verder kwam Thijs van Montfort een aantal keren prima door aan de rechterkant, wat voor gevaarlijke situaties voor de goal opleverde.De gasten moesten nog meer komen, maar defensief stond Heitse prima met vooral Joey Kluskens als uiblinker welke alle kopduels winnend afsloot. Bij de rust had Heitse dus een kleine voorsprong. Na de theepauze waren de gasten de aanvallende partij en kon Heitse de counter hanteren met de pijlsnelle aanvallers. De gasten kregen een paar mooie kopkansen en de grootste kans was toen een speler alleen op goalie Jasper Bergervoet afkwam, maar Jasper redde bekwaam. Op de tegenaanval kreeg vooral Wouter Bergervoet een aantal prima kansen om de score te verdubbelen. Ook gaf Wouter een goede voorzet op Bart Drenth, maar zijn kopbal ging recht op de keeper af. Heitse wisselde ook nog drie keer en hield verdedigend stand zodat na het laatste fluitsignaal van de referee een 1-0 overwinning op het scorebord stond. Hierdoor stijgt Heythuysen naar de vijfde plaats in de rangschikking. Verder heeft Heitse nu al evenveel punten als het gehele vorige seizoen. Dus kunnen de spelers en staf de volgende week met een goed humeur carnaval vieren. Over twee weken staat de thuisderby tegen hekkensluiter RKVB op het menu.

Overige uitslagen klasse Heythuysen 1:
Panningen-Reuver   3-1 (donderdag 9 februari)
Swalmen-HBSV   1-1 (donderdag 9 februari)
RKVB-TSC’04   0-3 (donderdag 9 februari)

14e  RKVB 14-1 (8-62)

Heythuysen 2 leed een 3-1 thuisverlies tegen koploper IVO 4. Het second was met de vele invallers zeker niet de mindere ploeg. In de eerste helft kwam men op een 1-0 voorsprong dankzij een prima lob van Nick Meerts. Helaas ging het in de tweede helft alsnog mis, ook al waren er voor Heitse nog diverse kansen zoals een bal op de paal van Luuk Deckers.
Heythuysen 4 verloor thuis met 3-1 van Laar 7. Daan Caris scoorde voor het vierde. In de slotfase miste Roan v.d. Wal nog een strafschop.

JEUGD:
De JO19-1 heeft eerste overwinning van de voorjaarsreeks behaald. Thuis werd Someren JO19-2 met 3-0 verslagen door treffers van Sil Backus (2x) en Jonah Joris (1x).
De JO17-1 speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Bieslo JO17-1. De eindstand was bij de rust al bereikt. Stan Hovens en Vince Heerschap troffen doel.
De JO15-1 speelde thuis met 1-1 remise tegen RKMSV JO15-1. In een gelijkopgaande match maakte Lars Stakenborg de Heitser goal.
De JO13-2 verloor thuis met 4-1 van MMC Weert JO13-2. De openingstreffer werd door Matteo van Leeuwen gemaakt.
Het meisjesteam leed een nipte 3-2 thuisnederlaag tegen Bruheze MO13-1. Isis Peeters was tweemaal trefzeker.
De JO11-1 speelde de afgelopen week tweemaal. Woensdag werd er de inhaalwedstrijd uit tegen Reuver JO11-1 met 4-2 verloren. Luis Beijers en Wessel van Rooijen waren succesvol. Zaterdags werd de thuismatch tegen RKSVN JO11-1 eveneens verloren. De gasten uit Neer waren met 6-1 te sterk. Wessel van Rooijen deed het net van de tegenstander trillen.
De JO11-2 zegevierde in de uitderby tegen Leveroy JO11-1 met 3-2 gewonnen door doelpunten van Aiden Hendriks (2x) en Vinyo v.d. Broek (1x). Hierdoor blijft de JO11-2 de trotse en ongeslagen koploper.
De JO10-1 versloeg thuis knap RKSVN JO10-1 met 4-1. Daniel Zeray (2x), Stef Konickx (1x) en Raff Schiffelers (1x) scoorden.
De JO8-1 had thuis geen kind aan RKSVO JO8-2 en won met ruime 16-1 cijfers. De doelpuntenmakers waren Sten Reuvers (6x), Stijn Mattheeuwse (4x), Jan Gablik (3x), Devin Timmermans (2x) en Tren Geenen (1x).
De JO8-2 won uit na een waar spektakelstuk met 6-5 van Sportclub Leeuwen JO8-1. De goalscoorders waren Sam Lodewijks (3x, waarvan een pingel), Cas Tummers (2x) en Luuk Lodewijks (1x).

G-VOETBAl:
Het eerste G-team heeft ook haar tweede wedstrijd van de voorjaarsreeks gewonnen. Thuis was men met 7-3 te sterk voor Rood Wit’62 G1. Marvin Aarts (4x), Kevin Huijerjans (1x), Bart Peeters (1x) scoorden. Verder was er nog een own goal.