Heythuysen 1 heeft zich dankzij een 3-0 uitwinst tegen RKVB 1 en de nederlagen van Haelen 1 en DFO’20 1 de derde periode behaald en plaats zich voor de nacompetitie. Proficiat heren leiders en spelers.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Thijs van Montfort, Lars van Hinsberg, Rick Nelissen, Tom Peperkamp, Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Ruben Mols, Lenn Frenken, Daan Engelen en Wouter Bergervoet.
Invallers: Damien Korsten, Jente Voermans en Idse Prumpeler.
Scoreverloop:
0-1 Ruben Mols (12e minuut), 0-2 Daan Engelen (72e minuut) en 0-3 Daan Engelen (90e minuut).
Scheidsrechter: Eijkenboom (Heerlen)
Toeschouwers: 100.
Man of the match: Daan Engelen.
Bijzonderheid: Dankzij deze zege bereikt Heitse de nacompetitie.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was slechts op een plaats gewijzigd. In de startelf stond Rick Nelissen ten faveure van Damien Korsten. Heythuysen had tegen RKVB iets goed te maken. Thuis werd destijds tegen de degradant RKVB slechts gelijkgespeeld. Heythuysen kon bij winst prima zaken in de derde periode doen. Vanaf het eerste fluitsignaal was Heitse de bovenliggende partij. In de 12e minuut kwam Heitse op voorsprong. Na prima voorbereidend werk van Daan Engelen scoorde middenvelder Ruben Mols zijn eerste treffer van het seizoen de 0-1. Heitse speelde niet haar beste wedstrijd en toch waren er de nodige kansen om de score te verdubbelen, maar deze werden gemist. Een keer werd de bal van de doellijn gehaald. De thuisclub kreeg zelfs het geloof dat er meer te halen viel, maar de Heitser verdediging gaf weinig weg. Ook in de tweede helft speelde Heitse te slordig, maar had wel het beste van het spel. Het was wachten op de tweede beslissende goal. Deze viel in de 72e minuut. Een prima ingestudeerde vrije trap was de inleiding tot het doelpunt. Martijn Vrenken trapte de bal naar Daan Engelen, die het leer feilloos in doel schoot. De match was beslist en in de laatste minuut scoorde Daan Engelen zijn tweede treffer na wederom een assist van Martijn Vrenken. Al met al een eenvoudige overwinning zonder dat Heitse groots speelde. Nu was het wachten op de uitslagen van Haelen en DFO’20. Als beide ploegen niet hebben gewonnen, plaats Heitse zich voor de nacompetitie. Het kwam nog beter. Beide ploegen leden een nederlaag zodat Heythuysen de derde periode binnensleepte. Een geweldige prestatie want niemand had voor aanvang van het seizoen dit verwacht. Op tweede pinksterdag speelt Heythuysen de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Haelen. Wint Heitse met minimaal drie goals verschil wordt Heythuysen zelfs nog tweede in de rangschikking en is de eerste wedstrijd in de nacompetitie vrij.

14e RKVB 25-2 (8-104)

Heythuysen 2 heeft de laatste competitiewedstrijd uit tegen laagvlieger Grashoek 2 met 4-1 verloren. Luuk Deckers scoorde voor de Heythuysenaren.
Heythuysen 3 verloor thuis de laatste competitiematch kansloos met 7-0 van Merefeldia 4 en eindigt op de negende plaats in de ranglijst
Heythuysen 4 versloeg thuis knap Merefeldia 6 met 2-0 dankzij treffers van Felipe Theelen en Roan v.d. Wal.
De veteranen zegevierden thuis in de laatste wedstrijd met 1-0 over Eindse Boys 35+1. De winning goal was een co productie van captain Pascal Overmans en Rob Geenen. Heitse staat nog eerste, maar concurrent Sportclub Leeuwen 35+1 moet nog een wedstrijd spelen. Als zij deze winnen worden zij alsnog kampioen. Toch hebben de vets een klasse seizoen gedraaid.

JEUGD:
De JO17-1 won haar laatste wedstrijd van het seizoen uit met 3-2 van SHH JO17-2 door treffers van Niels Kurstjens (2x) en Luca Joris (1x). Hierdoor eindigt de JO17-1 op een mooie tweede plaats.
De Jo15-1 verloor haar laatste match uit tegen MVC’19 JO15-1 geflatteerd met 3-0. Ook de Heythuysenaren hadden kansen om te scoren.
De JO13-1 speelde afgelopen week tweemaal. Dinsdags werd thuis ST Sporting S.T./SVEB JO13-1 met 3-0 verslagen. Deef Schreurs en Noah Coolen scoorden. Verder was er nog een own goal. Zaterdags versloeg men thuis FC Oda JO13-1 knap met 5-0 dankzij goals van Deef Schreurs (2x), Sven Quicken (1x), Daan Vullers (1x) en Stan van Horne (1x). Door deze resultaten is een 2e of 3e plaats nog mogelijk in de eindstand.
De JO13-2 zegevierde uit na een prima gespeelde wedstrijd met 6-1 tegen hekkensluiter BEVO JO13-1. De goalscoorders waren Matteo van Leeuwen (4x), Vinn Nelissen en Mido (1x).
Het meisjesteam moest thuis aantreden tegen koploper WSC MO13-1 uit Waalwijk. Bij de ranjapauze stonden de gasten met 4-0 voor. In de tweede helft hield Heitse knap stand zodat de uitslag 4-0 voor de Waalwijkers bleef. Hierdoor is WSC MO13-1 kampioen geworden, proficiat.
De JO11-1 verloor uit ietwat ongelukkig met 7-4 van FC Oda JO11-1. Wessel van Rooijen (2x), Dinand Bergmans (1x) en Ymke Boelens (1x) waren trefzeker.
De JO11-2 leed een ruime 9-1 thuisverlies tegen SJO PEC’20 JO11-2. Ondanks het grote krachtsverschil bleef de JO11-2 de gehele wedstrijd strijden. Vinyo v.d. Broek trof doel.
De JO10-1 verloor thuis met 9-2 van FC Oda JO10-2. Milo Wijen en Sven Geerards waren succesvol.
De JO9-1 won uit fraai met 8-3 van DFO’20 JO9-2. De doelpuntenmakers waren Tuur Meewis (3x), Dani Overmans (2x), Raf Ceelen (1x), Pim Gerits (1x) en Rafael Scheerhoorn (1x).
De JO8-1 heeft dankzij een 12-0 uitzege tegen Swalmen JO8-1 zijn ongeslagen status van fase 4 behouden. De treffers kwamen op naam van Sten Reuvers (5x), Stijn Mattheeuwse (3x), Tren Geenen (2x), Jan Gablik (1x) en Teun Beckers (1x).
De JO8-2 heeft ook laatste wedstrijd van fase 4 gewonnen. Thuis werd FC Maasgouw JO8-1 met 6-3 verslagen dankzij doelpunten van Luuk Lodewijks (3x), Sam Lodewijks (2x) en Ravi Tan (1x).
De mini’s speelden met 3 teams wedstrijdjes bij RKVB te Baexem. Andermaal zagen de toeschouwers weer zeer aantrekkelijke partijtjes.

G-voetbal:
Het tweede G-team en het jeugd G-voetbal speelde op Hemelvaartsdag een toernooi bij FC Oda te Weert en genoten hiervan volop.