Heythuysen 1 heeft de eerste thuiswedstrijd na lange tijd op zondag ruim met 5-1 van Maarheeze 1 verloren. De Brabanders waren een maatje te groot. Heitse zakt een plaats in ranglijst en staat nu negende.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Lars van Hinsberg, Rick Nelissen (Damien Korsten), Philippe Schonkeren, Ruben Mols, Thijs van Montfort (Loek Habets), Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Jente Voermans (Maikel Nieskens), Sjoerd v.d. Heuvel en Lenn Frenken.
Scoreverloop:
0-1 Remy Verhoeven (25e minuut, strafschop), 0-2 Ralf van Beek (32e minuut), 0-3 Ralf van Beek (37e minuut), 1-3 Sjoerd v.d. Heuvel (42e minuut), 1-4 Ralf van Beek (55e minuut) en 1-5 Ralf van Beek (70e minuut).
Scheidsrechter: Bloemen (Venlo).
Toeschouwers: 75.
Man of the match: Sjoerd v.d. Heuvel.
Speelster van de week: Fleur Nieskens (JO11-2).
Bijzonderheid: de zieke coach Brahim Akechtabou werd door assistent Maurice Schonkeren vervangen.

Kort wedstrijdverslag:
De startopstelling was op een plaats gewijzigd. Jente Voermans nam de plaats in van de geblesseerde Wouter Bergervoet. Wederom moest er veld 3 worden gevoetbald daar het hoofdveld nog niet speelklaar is. Heitse begon goed aan de match en de gasten ontvingen al in de eerste minuut een gele kaart. Maar al snel nam Maarheeze het initiatief over en werd al een paar keer gevaarlijk. Halverwege de eerste helft kregen de gasten een strafschop nadat een Heitser verdediger ongelukkig hands maakte. Goalie Jasper Bergervoet stopte de pingel, maar de referee vond dat de Heitser keeper te vroeg van de lijn kwam. Helaas hebben we in het amateurvoetbal (nog) geen VAR, anders was deze penalty niet overgenomen. In tweede instantie scoorde Remy Verhoeven de 0-1. Dit was een domper voor de Heythuysenaren. Ruim 10 minuten later hadden de gasten de score naar 3-0 uitgebouwd dankzij twee treffers van Ralf van Beek, waarvan de eerste een buitenspelluchtje aan zat. Vlak voor rust deed Heitse wat terug. Sjoerd v.d. Heuvel trapte een vrije trap fraai via de binnenkant van de paal binnen. Ook in het tweede helft begon Heitse prima, maar al snel werd door wederom Ralf van Beek de genadeklap uitgedeeld. De wedstrijd was definitief beslist. In de 70e minuut scoorde Ralf van Beek zijn vierde treffer met een gekraakt schot dat ongelukkig in het doel viel. Heitse kwam na de rust niet verder dan een afgekeurde doelpunt en een prima schot van Sjoerd v.d. Heuvel. Het bleef bij een ruime 5-1 nederlaag en hierdoor zakt Heitse na de negende plaats in de rangschikking. De volgende week komt koploper Laar op bezoek. De Weertenaren hebben dit seizoen nog alle wedstrijden gewonnen.

14. Bieslo 13-5 (13-45)

Heythuysen 2 heeft thuis een nipte en belangrijke 1-0 zege op SV Argo 2 behaald. Na kansen over en weer was het verdediger Joey Kluskens die in de laatste minuut met een afstandspoeier de winning goal maakte. Hierdoor is het second nu de nieuwe koploper geworden
Heythuysen 3 speelde uit met 0-0 tegen VV HEBES gelijk. Grote uitblinker bij Heitse was goalie Lars Henderickx die een perfect game keepte.
De veteranen verloren uit met 2-0 van DFO’20 35+1 en blijven in de middenmoot staan.

JEUGD:
De JO19-1 verloor uit met andermaal zonder wissels met 2-1 van Blerick JO19-2. Sil Backus scoorde voor Heitse. Bij een 1-1 gelijke stand scoorde Heitse de 2-1 maar deze goal werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de tegenaanval scoorde Blerick de winnende treffer.
De JO17-1 blijft ongeslagen in de voorjaarsreeks. Uit werd tegen Sportclub Susteren JO17-1 knap met 1-1 gelijkgespeeld. Dit was het eerste puntenverlies van de thuisclub. Jan Daamen zette Heitse in de eerste helft op voorsprong. Na 5 minuten in de tweede helft scoorde de thuisclub de gelijkmaker. Al met al een terechte puntendeling.
De JO13-1 versloeg thuis HBSV JO13-1 met 4-0. Bij de ranjapauze was het 1-0 dankzij een treffer van Syl v.d. Goor. Hij schoot direct uit een corner via de goalie in het doel. In het tweede bedrijf scoorden Lars Stakenborg (2x) en Daan Konickx (1x)
Het meisjesteam verloor thuis kansloos met 10-0 van het sterke SVC2000 JO12-4.
De JO11-1 had aan een helft genoeg om tegen Venlosche Boys JO11-3 de winst te pakken. Na 30 minuten was het al 4-0 door goals van Deef Schreurs (3x) en Liam Coolen (1x). In de tweede helft konden de gasten nog een keer tegenscoren zodat er met 4-1 werd gewonnen.
De JO11-2 zegevierde uit eenvoudig met 9-3 over Grashoek JO11-1. De treffers kwamen op naam van Ties van Heel (3x), Vince Opbroek (2x), Job Saelmans (2x), Ymke Boelens (1x) en Stan Putjens (1x).
De JO10-1 leed een 8-3 uitverlies tegen SHH JO10-4.  Vinyo v.d. Broek (2x) en Dinand Bergmans (1x) troffen doel.
De JO9-1 verloor uit de derby tegen SV Leveroy JO9-1 nipt met 5-4. In deze aantrekkelijke wedstrijd scoorden Daniel Zeray (3x) en Sven Geerards (1x) voor de Heythuysenaren.
De JO8-1 speelde thuis in een gelijkopgaande wedstrijd met 1-1 tegen VV HEBES JO8-2 gelijk. Sten Reuvers was trefzeker.
De mini’s speelden met 2 teams wedstrijdjes in Baexem. Andermaal genoot het publiek van de talentjes.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team won thuis met 5-0 van jawel hoor Fortuna Sittard G1. De nieuwe aanwinst Marvin Aarts scoorden driemaal en captain Jeffrey Meuter was tweemaal succesvol. Dit was eerste zege van Heythuysenna bijna 100 jaar tegen een “profclub”!
Het tweede G-team leed een 3-1 uitnederlaag tegen De Braak G3. Koen de Holder deed het net van de tegenstander trillen.
Het derde G-team verloor uit met fraaie 12-5 cijfers van Sportclub Susteren G1. De doelpuntenmakers waren Stijn Devos (2x), Jeroen van Ophoven (1x), Joeri Barikjan (1x) en Stef Kist (1x).