Heythuysen 1 heeft de inhaalwedstrijd uit tegen VV Kessel 1 met 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste helft kwam Heitse dankzij een bekeken vrije trap van Martijn Vrenken op voorsprong. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub via een licht gegeven strafschop langszij. Hierdoor blijft Heitse op de vierde plaats van de rangschikking staan.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp (Damien Korsten), Lars van Hinsberg, Joey Kluskens, Thijs van Montfort, Rick Nelissen, Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Lenn Frenken (Jente Voermans), Bart Drenth (Daan Engelen) en Wouter Bergervoet.
Scoreverloop:
0-1 Martijn Vrenken (33e minuut) en 1-1 Rick Peeters (70e minuut, strafschop).
Scheidsrechter: J. Dings (Ospel)
Toeschouwers: 100
Man of the match: Daan Engelen.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was voor deze inhaalmatch op een drietal plaatsen gewijzigd. Bart Drenth, Joey Kluskens en Lars van Hinsberg stonden ten faveure van Ruben Mols, Daan Engelen en Jente Voermans is de basiself. De wedstrijd werd niet op het hoofdveld (geen lichtinstallatie), maar op het moeilijk bespeelbare veld 2 gespeeld. Heitse begon prima aan de match en Wouter Bergervoet was al direct gevaarlijk. Na de beginfase kwam de thuisclub beter in het spel en was via een bal op de paal dichtbij een treffer. Na ruim een half uur spelen kwam Heitse op voorsprong. Net buiten het strafschopgebied mocht Heythuysen een vrije trap nemen. Met een bekeken schot scoorde Martijn Vrenken alweer zijn elfde treffer van het seizoen. Kessel zette er een tandje bij, maar Heitse hield dankzij een goede verdediging stand. In het tweede bedrijf ging de thuisclub op dezelfde voet verder. Toch was Heitse een aantal keren gevaarlijk en had Wouter Bergervoet en Lenn Frenken moeten scoren. Ook werd de prima invallende Daan Engelen enkele keren onreglementair afgestopt. Na 70 minuten kreeg de thuisformatie een licht gegeven pingel. Deze penalty werd door Rick Peeters feilloos tegen de touwen getrapt. De thuisclub rook de overwinning maar Heitse was nog twee keer gevaarlijk. Eerst werd invaller Damien Korsten door de goalie met een overtreding tegengehouden en daarna trapte Martijn Vrenken buiten bereik van de keeper het leer keihard op de paal. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel, waarbij een zege er zeker had ingezeten. Van de laatste 8 wedstrijden werd vier keer remise gespeeld. Heythuysen blijf hierdoor op de vierde plaats staan. Op tweede Paasdag speelt Heythuysen andermaal een inhaalwedstrijd, nu thuis tegen TSC’04.

JEUGD:
De JO13-1 heeft het inhaalduel thuis tegen het nog ongeslagen MMC Weert JO13-1 knap met 2-0 gewonnen. Daan Vullers was tweemaal trefzeker. Hierdoor doet de JO13-1 weer volop mee in de stand. Dit was een uitstekende repetitie voor de bekerwedstrijd van komende zaterdag. Dan speelt de JO13-1 in de kwartfinale uit tegen Blerick JO13-1.