Heythuysen 1 heeft thuis in extremis tegen DESM 1 gelijkgespeeld. Diep in de blessuretijd scoorde Martijn Vrenken met een magnifieke vrije trap de verdiende gelijkmaker. Heitse blijft hierdoor op de zevende plaats in de rangschikking staan.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Ruben Mols, Lars van Hinsberg, Thijs van Montfort (Jente Voermans), Damien Korsten (Stijn Briels), Siem Schreurs, Martijn Vrenken, Rick Nelissen (Daan Engelen), Maikel Nieskens, Sjoerd v.d Heuvel en Wouter Bergervoet (Lenn Frenken).
Scoreverloop:
0-1 Mike Michiels (13e minuut, strafschop), 0-2 Justin v.d. Schoor (38e minuut), 1-2 Martijn Vrenken (63e minuut, strafschop) en 2-2 Martijn Vrenken (90+7 minuut).
Scheidsrechter: C. van Ophoven (Grashoek).
Toeschouwers: 75.
Man of the match: Martijn Vrenken.

Kort wedstrijdverslag:
De startelf was na het desastreuze derbyverlies tegen Roggel op drie plaatsen gewijzigd. Aan de start kwamen Damien Korsten, Rick Nelissen en Sjoerd v.d. Heuvel ten koste van de geblesseerde captain Philippe Schonkeren en de gepasseerden Stijn Briels en Lenn Frenken. Heitse had iets goed te maken na de pijnlijke nederlaag van afgelopen zondag. De eerste kans was voor de Heythuysenaren, maar hierna nam DESM het initiatief over en was de eerste helft de betere ploeg, Na een klein kwartier kwam men op voorsprong. Na een overtreding in het strafschopgebied werd de toegekende pingel door Mike Michiels binnen getrapt. Even later had Heitse geluk dat de bal na een prima kans voor DESM op de lat kwam. Heythuysen speelde in het eerste bedrijf veel te veel de lange bal in plaats van opbouw via het middenveld. In de slotfase van de eerste helft verdubbelde Justin v.d. Schoor de score. Na de theepauze zagen de toeschouwers een heel ander Heythuysen op veld met veel meer strijd en power. Maikel Nieskens was al snel dicht bij de anschlustreffer, maar het leer ging nipt naast het doel. Na ruim een kwartier spelen kreeg Heitse na een overtreding op Martijn Vrenken ook een penalty. Martijn Vrenken ging zelf achter de bal staan en schoot beheerst de 1-2 in het doel. Heythuysen bleef de betere ploeg en er waren talloze blessurebehandelingen voor de gasten. Het tijdrekken leidde tot vele minuten naspelen en de gasten kregen in de dying seconds de rekening gepresenteerd. Heythuysen bleef geloven in de gelijkmaker. Diep in de blessuretijd kreeg men net buiten het zestienmeter gebied een vrije trap naar gevaarlijk spel op aanvoerder Sjoerd v.d. Heuvel. Martijn Vrenken nam deze vrije trap op een fantastische wijze en liet het “stadion” ontploffen. De verdiende gelijkmaker was een feit. Het bleef bij een terechte puntendeling, waardoor Heitse op de zevende plaats in de rangschikking blijft staan. Komende zondag staat thuis de derby tegen DFO’20 op het programma.