Heythuysen 1 heeft de uitderby tegen Roggel 1 verdiend met 3-1 verloren. De wil om te winnen was groter bij de thuisclub. Hierdoor zakt Heitse een plaats en staat nu zevende in de rangschikking

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Ruben Mols, Lars van Hinsberg, Philippe Schonkeren, Stijn Briels (Damien Korsten), Thijs van Montfort, Siem Schreurs, Martijn Vrenken (Rick Nelissen), Maikel Nieskens (Jente Voermans), Wouter Bergervoet (Sjoerd v.d. Heuvel) en Lenn Frenken (Daan Engelen).
Scoreverloop:
1-0 Luuk Peeters (39e minuut), 1-1 Martijn Vrenken (40e minuut), 2-1 Luuk Peeters (56e minuut, strafschop) en 3-1 Fons Bouten (57e minuut).
Scheidsrechter: F. Sijben (Weert).
Toeschouwers: 100.
Man of the match: Ruben Mols.

Kort wedstrijdverslag:
De startopstelling was voor de afwisseling eens een keer niet gewijzigd. Heitse staat in de middenmoot en Roggel heeft nog punten nodig in de strijd voor handhaving. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het heilige vuur meer bij de thuisclub was. De duels werden meestal door Roggel gewonnen en zij kregen ook een paar prima kansen. De enige speler welke hier iets tegenover kon zetten was Wouter Bergervoet. Zijn eerste schot ging recht op de goalie, maar bij zijn tweede pegel moest de Roggelse goalie zich strekken. Na een kleine 40 minuten kwam Roggel op voorsprong. De vaardige Remy Joosten gaf een steekpass op spits Luuk Peeters die droog de 1-0 tegen de touwen schoot. De thuisclub kon nog geen minuut genieten van de goal of de gelijke stand stond alweer het scorebord. Een prima voorzet van Maikel Nieskens belandde bij Martijn Vrenken die de bal langs de Roggelse goalie schoot, 1-1. In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde beeld. Weer was Roggel gretiger en had eerst weer een paar kansen. Na ruim 10 minuten kreeg de thuisclub na een fout in het Heitser strafschopgebied een terechte pingel. Deze werd door Luuk Peeters genomen. Jasper Bergervoet ging nog na de goede hoek en raakte de bal aan, maar het leer vloog toch het doel in, 2-1. Een minuut later werd de score door Fons Bouten verdubbeld, 3-1. Heitse moest nu echt aan de bak. Er werd in het tweede bedrijf maar liefst vijf keer door Heitse gewisseld en captain Schonkeren werd naar het front gestuurd. Toch leverde dit allemaal bijzonder weinig gevaar op. Tien minuten voor tijd werd de aanvoerder van Roggel nog uit het veld gestuurd, maar ook hiervan kon Heythuysen niet profiteren. Het bleef bij een teleurstellende 3-1 nederlaag waardoor men zakt naar de zevende plaats. Komende donderdag 12 mei speelt Heitse thuis om 19.15 uur tegen DESM 1. Hopelijk zien we dan een gretiger Heitse.

14. Bieslo 22-11 (17-68)

Heythuysen 2 heeft thuis met 3-1 van de virtuele koploper DFO’20 2 verloren. Het second begon nog aardig aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase een paar goede mogelijkheden. Toch was het DFO’20 2 wat in de eerste helft op voorsprong kwam. In het tweede bedrijf scoorde Max Menting fraai de gelijkmaker, maar in de slotfase scoorden de gasten tweemaal.
Heythuysen 3 versloeg thuis eenvoudig MBC’13 3 met 4-1. Nick Meerts en Rob Geenen scoorden beiden tweemaal. Hierdoor staat het derde nu precies middenin de stand op de zesde plaats.
Heythuysen 4 verloor uit geflatteerd met 5-2 van RKSVN 5. Jochem Smits en JO17-1 speler Jan Daamen waren trefzeker.
De veteranen leden een 2-0 uitnederlaag tegen de koploper RKSVO 35+1. De tegentreffers waren ongelukkig. Er was een strafschop en een schot werd van richting veranderd.