Heythuysen 1 heeft de thuismatch tegen koploper RKSVN met 3-0 verloren. Voetballend was het verschil niet zo groot, maar de aanvallende stootkracht van de gasten bracht het verschil. Hierdoor zakt Heythuysen naar de 6e plaats in de rangschikking.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten (Philippe Wetzels), Idse Prumpeler, Lars van Hinsberg, Tom Peperkamp, Max Menting (Rick Vrenken), Siem Schreurs (Jente Voermans), Martijn Vrenken, Daan Engelen, Jan Daamen en Lenn Frenken.
Scoreverloop:
0-1 Jasper Blaauw (30e minuut), 0-2 Jort Sanders (68e minuut) en 0-3 Brian Peeters (72e minuut).
Scheidsrechter: M. Bos (Gulpen).
Toeschouwers: 150.
Man of the match: Lenn Frenken.
Wedstrijdbalsponsor: De Smids Metaal (constructie- en reparatiewerk)

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basiself  stonden Lars van Hinsberg (herstelt van een blessure) en Daan Engelen ten faveure van Thijs van Montfort (niet beschikbaar) en Philippe Wetzels (gepasseerd). De uitwedstrijd werd destijds knap met 0-0 gelijkgespeeld. Heitse begon prima aan de wedstrijd en had in de beginfase een licht veldoverwicht zonder tot echte kansen te komen. De eerste grote mogelijkheid was voor de gasten, maar de bal werd uiterst bekwaam door Lars van Hinsberg van de doellijn gehaald. Het bleef een gelijkopgaande strijd, maar na een half uur spelen kwam de koploper toch op voorsprong. Een schot van goaltjesdief Jasper Blaauw werd licht van richting veranderd zodat goalie Jasper Bergervoet kansloos was, 0-1. Nog in het eerste bedrijf had Heythuysen een goede kans om de gelijkmaker te scoren. De Neerse keeper trapte de bal tegen Daan Engelen aan, waarnaar Daan de bal laag in de korte hoek schoot. Met een ultieme reactie kon de keeper nog redding brengen. De vraag was of het leer volledig over de lijn was. De referee liet doorspelen want zijn horloge gaf geen signaal af. Het bleef bij een 1-0 voorsprong voor RKSVN bij de rust. In de tweede helft moest Heitse komen om de gelijkmaker te forceren. Er waren genoeg corners en enkele vrije trappen niet ver buiten zestienmeter, maar het was duidelijk dat Heythuysen het ontbeerde aan aanvallend stootkracht. Ook waren er een paar kopballen te noteren. Ook de invallers konden dit niet omkeren. Halverwege de tweede helft viel de beslissing. Na een verkeerde pass en daarna verdedigend niet goed ingrijpen kwam Jort Sanders oog in oog te staan met goalie Jasper Bergervoet te staan en trapte het leer binnen, 0-2. Vier minuten later viel de genadeklap toen uiteindelijk Brian Peeters na een corner de bal het laatste zetje gaf, 0-3. Idse Prumpeler redde ook nog een keer fraai van de doellijn toen de keeper geslagen was. Precies na 90 minuten floot de prima leidende scheids af en de Neerse formatie is weer een stap dichterbij het kampioenschap. Daarentegen zakt Heitse na de middenmoot, de zesde plaats. De volgende week is de uitmatch tegen Horn. Dan moeten drie punten gehaald worden.

12e SVC2000  16-0 (9-51)

Heythuysen 2 heeft thuis een knappe 1-0 overwinning tegen hoogvlieger ONDO 2 behaald. In de eerste helft scoorde spits Thomas Graef de winnende goal. Het second is na de winterstop bijzonder op dreef. Er werden in 7 wedstrijden maar liefst 15 punten vergaard. Heitse 2 staat nu op een keurige 7e plaats.
Heythuysen 4 boekte de derde zege op rij. Thuis werd RKSVN 4 met 2-1 verslagen. Na een 0-0 ruststand werd de match beslist door twee own goals van de Neerse formatie.
De veteranen konden thuis een helft gelijk tred met RKSVO 35+1 houden. Bij de theepauze was het 1-1 met de tussentijdse gelijkmaker van Pascal Sturme. In de tweede helft ging het finaal mis en stond er na 70 minuten een 5-1 nederlaag op het scorebord.

JEUGD:
De JO11-1 behaalde dankzij een 2-1 thuiswinst tegen RKSVN JO11-1 de titel in fase 3. Tim Respen scoorde tweemaal. Zie aparte nieuwsbericht.
De JO17-1 behaalde de tweede zege van 2024. Thuis werd DVO JO17-2 verslagen met 3-1. Na een snelle 1-0 achterstand werd de wedstrijd dankzij treffers van Kyan Rooswinkel (2x) en Tuur Verkoulen (1x) nog omgebogen.
De JO15-1 leed de tweede nederlaag in de hoofdklasse. In Stein werd er met 4-2 van De Ster JO15-1 verloren. Lars Stakenborg en Daan Konickx troffen doel.
Het meisjesteam speelde thuis knap met 3-3 tegen Leonidas MO15-1 gelijk. Isis Peeters (2x) en Senayt Zeray (1x) waren trefzeker.
De JO14-1 boekte uit een eenvoudige 6-1 zege tegen SHH JO14-3. De goalscoorders waren Willem Verlinden (3x), Sem Somers (1x), Xander van Pamelen (1x) en Siem Quicken (1x).
De JO13-1 versloeg thuis Melderslo JO13-1 met 2-1 dankzij doelpunten van Vinn Nelissen en Deef Schreurs. De overwinning had veel hoger moeten uitvallen, maar er werden een aantal kansen om onbegrijpelijke wijze gemist.
De JO13-2 speelden uit met 1-1 remise tegen SJO PEC’20 JO13-2. Lois Schmitz was succesvol. Bij een 1-1 stand stopte goalie Raff Schiffelers een pingel.
De JO10-1 zegevierde thuis met 4-3 over SHH JO10-3. Tuur Meewis (2x), Dani Overmans (1x) en Pim Gerits (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO9-1 behaalde een gemakkelijke 7-1 uitzege tegen RKAVC JO9-1. De treffers kwamen op naam van Sten Reuvers (3x), Stijn Mattheeuwse (2x) en Jan Gablik (2x).
De JO9-2 verloor thuis ruim met 8-0 van het sterke SV Laar JO9-2.
De JO8-1 boekte de tweede zege in fase 3. Thuis werd NWC JO8-3 met 5-4 verslagen. Siem Boonen (4x) en Finn van Grimbergen (1x) troffen doel.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team verloor thuis met 4-2 van Willem I G2. Voor de Heythuysenaren scoorden Kevin Huijerjans en Marvin Aarts.
Het tweede G-team speelde uit als vanouds een doelpuntrijke wedstrijd. Het werd uiteindelijk een 9-5 nederlaag. Stephan de Jong (2x), Patrick de Lat (1x), Kevin Flinssenberg (1x) en Jeroen van Ophoven (1x) scoorden.