Heythuysen 1 heeft de eerste uitwedstrijd tegen Slekker Boys 1 met 1-0 verloren. Wie de wedstrijd heeft gezien, zal dit een onwaarschijnlijke uitslag vinden. Het is bijna een wonder dat Heitse niet scoorde. Zo’n tiental uitstekende kansen waren niet aan Heitse besteed. Hierdoor blijft Heitse op nul punten staan en staat nu in de ranglijst op de elfde plaats.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten (Fabian Colbers), Idse Prumpeler, Siem Schreurs, Max Menting, Peek Habets (Daan Engelen), Noud Corbey, Martijn Vrenken, Lenn Frenken, Jan Daamen (Philippe Wetzels) en Wouter Bergervoet.

Scoreverloop:
1-0 Youri Ernst (76e minuut).

Scheidsrechter: Schnitzler.
Toeschouwers: 60.
Man of the match: Siem Schreurs.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was exact hetzelfde als de vorige week. Alweer moest er tegen een promovendus worden aangetreden. Slekker Boys werd afgelopen seizoen kampioen en speelt na zeer lange tijd weer in de vierde klasse. Vanaf het eerste fluitsignaal had Heitse veel meer balbezit en derhalve een veldoverwicht. De combinaties verliepen aantal keren vlot en dit resulteerde in een reeks goede kansen in de eerste helft. De grootste kans was voor Lenn Frenken, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Ook Wouter Bergervoet en de na een half uur ingevallen Daan Engelen (Peek Habets viel geblesseerd uit) waren zeer dichtbij de openingstreffer. Aan de overkant werd de thuisclub slechts sporadisch dreigend. Het bleef bij de brilstand bij de rust. In de beginfase van het tweede bedrijf raakte de thuisclub een keer de lat, maar zeer snel nam Heythuysen het initiatief over en speelde voetballend een goede partij. Er waren weer een aantal grote kansen te noteren. Wouter Bergervoet, Daan Engelen en Martijn Vrenken kregen het leer niet in het doel. De goalie redde een paar maal adequaat en sommige ballen gingen op miraculeuze wijze niet het doel in.
Een kwartier voor tijd kreeg Heitse de deksel op de neus. Na een fout in de defensie scoorde Youri Ernst met een bekeken schot de 1-0 wat de hele wedstrijd op zijn kop zette. Het slotoffensief van Heitse leverde nog enkele hachelijke situaties voor het vijandelijke doel op, maar de dikverdiende gelijkmaker bleef uit. Na een prima gespeelde wedstrijd bleef Heythuysen met lege handen achter. Niet vaak heeft de razende reporter zo’n zure nederlaag gezien en hij heeft in zijn leven al ongeveer 1000 competitiewedstrijden gezien. Maar we moeten door want de volgende week staat de thuisderby tegen Haelen op het programma. Het vertoonde spel geeft hoop voor de toekomst en hopelijk vliegen dan de ballen wel het doel in.

12e Roosteren 2-0 (3-8)

Heythuysen 2 heeft thuis de derby tegen Roggel 2 met 2-2 gelijkgespeeld. Philippe Wetzels bracht Heitse in de eerste helft op voorsprong, maar nog voor de theepauze kwam Roggel langszij. Nadat de gasten in het tweede bedrijf op 2-1 kwamen, scoorde Jeroen Vrenken de verdiende gelijkmaker voor de Heythuysenaren.
Heythuysen 3 verloor thuis met 3-0 van PEC’20 4. De 0-1 was een bizarre eigen goal. Na twintig was de match eigenlijk al beslist. Want de eindstand stond toen al op het scorebord. Heitse kon hier de gehele wedstrijd maar bitter weinig tegenover zetten.
De veteranen pakte tegen FC Oda 35+2 royaal uit. In Weert was na 70 minuten de eindstand een 7-1 overwinning. Waar het aanvalsspel de eerste wedstrijd nog stroef verliep, werd er nu flink gescoord. Sjoerd Evers (2x), Sacha v.d. Ven (2x), Rob Geenen (1x), Pascal Sturme (1x) en Bart Overmans (1x) waren de doelpuntenmakers.

JEUGD:
De JO19-1 versloeg thuis DES Swalmen JO19-1 met 3-2. Vince Heerschap, Niels Kurstjens en Ruben van Rooijen deden het net van de tegenstander trillen.
De JO17-1 kon uit een helft gelijk tred houden met Brevendia JO17-1. Bij de rust was de stand 1-1 dankzij een benutte pingel van Noah Coolen. In de tweede helft was de thuisclub beter en won uiteindelijk met 5-1.
De MO15-1 speelde uit knap met 2-2 gelijk tegen Belfeldia MO15-1. Isis Peeters scoorde tweemaal.
De JO14-1 verloor thuis met 5-1 van SVC2000 JO14-1. De Roermondse formatie was duidelijk de betere ploeg. Heitse zette daar een portie werklust tegenover wat leidde tot een doelpunt van Deef Scheurs.
De JO13-1 speelde uit met 2-2 remise tegen ST Roggel/SVVH JO13-1 en blijft nog altijd ongeslagen. Wessel van Rooijen en Daniel Zeray waren trefzeker.
De JO11-1 leed na een verdienstelijke match een 3-1 uitverlies tegen Blerick JO11-2. Tuur Meewis was succesvol.
De JO11-2 boekte een ruime 12-3 thuiswinst tegen FC Maasgouw JO11-1. De doelpuntenmakers waren Ties Schreurs (4x), Joris van Pamelen (2x), Max Verber (2x), Sten Reuvers (1x), Stijn Mattheeuwse (1x), Jan Glabik (1x) en Nataniel Rojewski (1x). De volgende week wordt de topper uit tegen Linne JO11-2 gespeeld. Bij een overwinning wordt wordt de JO11-2 eerste in fase 1.
De JO10-1 zegevierde thuis overtuigend met 12-2 over Brevendia JO10-2. De treffers kwamen op naam van Sam Lodewijks (4x), Devin Timmermans (3x), Luuk Lodewijks (2x), Cas Tummers (2x) en Tren Geenen (1x).
De JO9-1 leed de eerste nederlaag van het seizoen. Uit werd er met 7-4 van MMC Weert JO9-2 verloren. Angesom Zeray (2x), Sef Theunissen (1x) en Joost Niessen (1x) troffen doel.
De JO9-2 verloor ondanks prima spel uit met 7-3 van DESM JO9-2. Jinte Boonen, Morres Marima en Tom Kierkels scoorden.
De JO8-1 leed een 8-4 thuisnederlaag tegen RKSVO JO8-1. Voor de Heythuysenaren maakten Siem Boonen (3x) en Finn Van Grimbergen (1x) de goals.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team behaalde een knappe 7-0 uitzege bij SV De Dem G1. Marvin Aarts (3x), Yanick Huskes (2x) en Sam Korten (2x) scoorden.
Het tweede G-team verloor thuis met 5-3 van Sportclub Susteren G1. Wegens te weinig spelers deed leider Twan v.d. Mortel mee en maakte twee goals. De derde treffer was van Michel Geuijen.