Heythuysen 1 heeft de eerste zege van het seizoen behaald. Uit werd de derby tegen fusieclub DFO’20 1 verdiend met 3-1 gewonnen. Hierdoor stijgt Heitse naar de vierde plaats in de rangschikking.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Tom Peperkamp (Jente Voermans), Rick Nelissen, Thijs van Montfort, Damien Korsten, Ruben Mols, Martijn Vrenken, Siem Schreurs (Sil Backus), Lenn Frenken, Maikel Nieskens (Philippe Wetzels) en Daan Engelen.
Scoreverloop:
1-0 Tim Beek (49e minuut), 1-1 Sil Backus (60e minuut), 1-2 Maikel Nieskens (72e minuut) en 1-3 Daan Engelen (78e minuut).
Scheidsrechter: B. van Ool (Nederweert)
Toeschouwers: 100
Man of the match: Maikel Nieskens
Kort wedstrijdverslag:
Vandaag stond de eerste van in totaal 10 derby’s, uit tegen DFO’20, op het menu. De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basiself stonden Damien korsten en Daan Engelen ten faveure van Sjoerd v.d. Heuvel (geblesseerd) en Wouter Bergervoet (hij meende dat de wedstrijd in Nou Camp te Barcelona was). Heitse startte prima aan de wedstrijd en was in de eerste helft de betere ploeg. Het spel was zorgvuldig van achteruit. Er waren een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar helaas slaagden de voorwaartsen daar niet in. De beste kans voor de thuisclub was na enig geklungel in Heitse defensie. Direct hierna was Heitse dichtbij de openingstreffer dankzij een razendsnelle counter, maar de voorzet kwam net niet bij Maikel Nieskens. Het bleef bij een brilstand bij de rust. Er was amper in de tweede helft gespeeld toen Martijn Vrenken bijna de 1-0 kon binnen tikken, maar van dichtbij schoot hij over. Even later lag de bal bij Heitse in het netje. Na een misunderstanding in de Heitser verdediging kon Tim Beek de 1-0 binnen schieten. Heythuysen had het hierna even moeilijk en ontsnapte aan de verdubbeling van de voorsprong voor de thuisclub. Heitse herpakte zich en invaller en jeugdspeler Sil Backus tekende met een frommelgoal uit een hoekschop voor de gelijkmaker. Heitse wilde meer en werd hiervoor na ruim 70 minuten beloond. Na een assist van Martijn Vrenken belandde de bal bij Maikel Nieskens die het leer ongenadig hard binnen trapte. Een klein kwartier voor het einde moest de keeper van de thuisclub worden gewisseld. Even later schoot Daan Engelen met links de 3-1 tegen de touwen. De wedstrijd was gespeeld. In slotfase werd de match nog overschaduwd door een nare blessure voor een speler van de thuisclub. Hij werd uiteindelijk met de ambulance vervoerd en het lijkt gelukkig enigszins mee te vallen. De eerste overwinning van het seizoen was een feit. Drie zeer belangrijke punten waren binnen. De volgende week staat de volgende derby op het programma. Dan komt Horn In Heythuysen op bezoek.

14e  DFO’20 2-0 (2-7)

Heythuysen 2 heeft uit met 1-0 van IVO 4 verloren. Na een 1-0 achterstand bij de rust, was men in het tweede helft naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Helaas viel deze niet waardoor de eerste nederlaag een feit was.
Heythuysen 4 speelde uit met 1-1 tegen SV Laar 7 gelijk. Roan v.d. Wal scoorde voor de Heythuysenaren.
De veteranen hebben ook hun tweede wedstrijd in winst omgezet. Een 1-0 achterstand werd door goals van Luc Boonen, Sacha v.d. Ven en Antwan Stakenborg weggepoetst na een 3-1 overwinning.
De dames 18+ speelde voor het eerst afgelopen vrijdag in Leveroy een toernooitje. Het helemaal nieuw geformeerde team verloor drie keer en speelde een keer tegen buur Leveroy gelijk. De dames hebben wel de smaak te pakken en spelen over twee weken in hun eigen stadion.

JEUGD:
De JO19-1 speelde thuis tegen koploper HBC’09 een puike wedstrijd. Na een 1-0 achterstand werd de stand dankzij treffers van Philippe Wetzels (2x), Sil Backus (1x, strafschop) en Kjelle Zegveld (1x) naar een fraaie 4-1 zege omgebogen. Zo houdt de JO19-1 nog uitzicht op de tweede bekerronde.
De JO15-1 behaalde haar eerste competitiezege. Thuis werd RKSVN JO15-1 ruim met 7-0 verslagen. De goalscoorders waren Tuur Lemmens (3x), Lars Stakenborg (3x) en Alexander Lotsch (1x).
Het meisjesteam heeft haar vierde competitiematch gewonnen. Thuis was men met 7-2 te sterk voor RKMSV MO13-1. Lois Schmitz (4x), Miena Coenen (2x) en Quinty Verhoeven (1x) waren succesvol. Als de meisjes de volgende week thuis minimaal gelijkspelen, is men winnaar van de eerste fase. Er wordt dan thuis om 12.00 uur tegen ST MDOC MO13-1 gespeeld.
De JO13-1 versloeg uit Swalmen JO13-1 dikverdiend met 2-0 door goals van Ties van Heel en Noah Coolen en blijft ongeslagen.
De JO13-2 leed een ruime 10-0 uit nederlaag tegen koploper RKSVO JO13-1.
De JO11-1 verloor voor de eerste keer dit seizoen. Thuis kon men het niet tegen Venlosche Boys JO11-2 bolwerken. Ondanks een doelpunt van Wessel van Rooijen werd er met 5-1 verloren.
De JO11-2 speelde afgelopen week twee wedstrijden. Maandags werd er thuis met 16-1 van DFO’20 JO11-2 gewonnen. De doelpuntenmakers waren Wessel van Rooijen (6x), Vinyo v.d. Broek (4x), Mex Gijsen (3x), Pim van Goor (1x), Aiden Hendriks (1x) en Daniel Zeray (1x). Zaterdags zegevierde men uit in de derby tegen ST Roggel/SVVH JO11-3 met 3-2. Aiden Hendriks (2x) en Daniel Zeray (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO10-1 leed een 15-3 thuisverlies tegen Neerkandia JO10-1. Milo Wijen, Fabienne Niessen en Ties Schreurs scoorden.
De JO9-1 verloor uit met 8-0 van SHH JO9-2.
De JO8-1 blijft het uitstekend doen. Ook de vierde match werd in winst omgezet. Thuis tegen RKMSV JO8-2 werd er na een aantrekkelijke wedstrijd met 8-6 gewonnen door treffers van Sten Reuvers (5x), Stijn Mattheeuwse (2x) en Quin Clephas (1x).
De JO8-2 speelde uit de derby tegen Leveroy JO8-1 met 3-3 gelijk. Voor het prima spelend Heitse scoorden Luuk Lodewijks, Sam Lodewijks en Stef Frenken.

G-VOETBAl:
Het eerste G-team heeft uit met 4-2 van Venlosche Boys G1 verloren. In Venlo trof captain Bart Peeters tweemaal doel.
Het derde G-team speelde thuis de kraker tegen Sportclub Susteren G1. Na andermaal een spectaculaire wedstrijd werd er uiteindelijk met 10-6 verloren. Koen de Holder (5x) en Jeroen van Ophoven (1x) waren trefzeker.