Heythuysen 1 is de competitie thuis met 2-2 gelijkspel tegen FC Roerdalen 1 gestart. Na een 2-0 achterstand bij de rust, kwam men dankzij twee treffers van routinier Rick Nelissen langszij.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten, Philippe Schonkeren, Lars van Hinsberg, Stijn Briels, Siem Schreurs, Rick Nelissen, Martijn Vrenken, Lenn Frenken, Wouter Bergervoet (Ruben Mols) en Maikel Nieskens (Jente Voermans).
Scoreverloop:
0-1 Ivo Claessen (18 minuut, strafschop), 0-2 Sander Claessen (24e minuut), 1-2 Rick Nelissen (53e minuut) en 2-2 Rick Nelissen (57e minuut).
Scheidsrechter: Bernard Schenk
Toeschouwers: 100
Man of the match: Rick Nelissen.

Kort wedstrijdverslag:
Eindelijk na bijna een jaar weer competitievoetbal van ons standaardteam in Heythuysen. Heitse startte als een komeet. In de eerste minuut knalde Rick Nelissen het leer met een afstandsschot tegen de lat. Even later had ook Lenn Frenken een prima kans om de score. Nadat FC Roerdalen een goede kans had gemist met uitstekende redding van goalie Jasper Bergervoet, kreeg Heythuysen in de 18e minuut een domper te verwerken. Stijn Briels maakte zeer ongelukkig hands en de scheids wees na enige aarzeling naar de strafschopstip. Ivo Claessen benutte deze buitenkans, 0-1. Heitse zat even in een dipje en ruim vijf minuten later verdubbelde FC Roerdalen, getraind door onze oud trainer Wil Bongers, na geklungel in de Heitser middenveld en defensie de score. Langzaam herpakte Heitse zich, maar de 0-2 bleef tot de rust op het scorebord staan. In het tweede bedrijf deden de mannen van Brahim Akechtabou er een schepje boven en dit leidde al vrij snel tot een treffer. Uit een prima voorzet van Siem Schreurs kopte Rick Nelissen de 1-2 tegen de touwen. Niet veel later mocht Rick Nelissen een vrije trap aan de zijkant nemen. De bal vloog na een schot a la Pierre van Hooydonk ooit tegen Freiburg in de bovenhoek. Hierna ging Heitse nog voor de volle winst. Vooral Martijn Vrenken was tweemaal zeer dicht bij een treffer, maar had vizier niet goed staan. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd waren de gasten nog dicht bij de zege, maar gelukkig belandde de bal op de paal. Al met al een terecht gelijkspel. De volgende week speelt Heythuysen uit in Noord-Brabant tegen FC Cranendonck.

Andere seniorenteams:
Heythuysen 2 is competitie uitstekend begonnen. Thuis werd SVH’39 2 met 3-0 verslagen. Second was de gehele wedstrijd veel beter. Cas v.d. Loo, Bart Drenth en Luuk Deckers scoorden. De score had eigenlijk veel hoger kunnen en moeten uitvallen, maar er werden nog teveel kansen gemist. Desondanks staat Heitse 2 direct na een speeldag op de eerste plaats.
Heythuysen 3 kende geen goede start van de competitie en verloor uit met 6-3 van SHH 4. Noel Vaessen (2x) en Sjoerd Evers (1x) troffen doel.
Heythuysen 4 speelde uit ongelukkig met 4-4 tegen Neerkandia 3 gelijk. Een overwinning had er zeker ingezeten. “Grote” man was Roan v.d. Wal door viermaal te scoren

JEUGD:
De JO19-1 won thuis zeer overtuigend met 6-2 van Eindse Boys JO19-1. Bij de rust was de stand al 3-0 na een onvervalste hattrick van spits Thomas Graef. In het tweede bedrijf waren Sven Gaal, Philippe Wetzels en Rick Vrenken succesvol.
De JO17-1 leed 4-1 thuis nederlaag tegen St SV United/BVV’27/SVOC’01 JO17-1. De gasten waren de betere ploeg. Na een 2-0 achterstand maakte Jan Daemen met een afstandspoeier de anschlusstreffer, maar in de slotfase liepen de gasten alsnog uit na een 4-1 zege.
De JO15-1 begon ijzersterk aan de thuiswedstrijd tegen DFO’20 JO15-1. In de eerste minuut maakte Luc Joris met een fraai schot de 1-0. In het vervolg van de match werden de gasten steeds sterker en dit leidde tot een ietwat geflatteerde 6-1 verlies van de Heythuysenaren.
De JO13-1 versloeg uit DFO’20 JO13-1 dikverdiend met 5-2 dankzij goals van Syl v.d. Goor (2x), Lars Stakenborg (2x) en Noah Coolen (1x).
De JO12-1 blijft het uitstekend doen. Ook de derde wedstrijd werd in winst omgezet. Thuis werd DESM JO12-1 met 11-1 verslagen. De doelpuntenmakers waren Willem Verlinden (4x), Sem Somers (2x), Ties van Heel (2x), Ian Embregts (1x), Wiebe Joris (1x) en Xander van Pamelen (1x).
Het meisjesteam leed een 8-3 uitverlies tegen Oostrum JO12-2. Yaelle Schmitz, Quinty Verhoeven en Isis Peeters waren succesvol.
De JO11-1 won ook haar derde match. Uit werd met 8-2 van VV Kessel JO11-1 gewonnen. Het veldspel was wederom prima verzorgd. Deef Schreurs (3x), Stan van Horne (2x), Liam Coolen (2x) en Givanny Knoops (1x) deden het van de tegenstander trillen.
De JO11-2 boekte haar eerste overwinning van het seizoen. Uit werd tegen FC Maasgouw JO11-1 door doelpunten van Ymke Boelens, Pim van Goor, Stan Putjens en Vince Opbroek met 4-1 gewonnen.
De JO10-1 zegevierde thuis na een aantrekkelijk wedstrijd met 12-8 tegen Laar JO10-2. De goalscoorders waren Wessel van Rooijen (5x), Vinyo v.d. Broek (4x), Dinand Bergmans (2x) en Finn Ververs (1x). Hierdoor blijft de score voor de JO10-1 op 100% staan.
De JO9-1 verloor thuis ondanks prima tegenspel met 10-2 van MMC Weert JO9-2. Ties Schreurs was tweemaal trefzeker.
De JO8-1 behaalde haar eerste zege door uit ruim met 8-2 van SHH JO8-4 te winnen. Sten Reuvers (5x), Raf Ceelen (2x) en Stijn Mattheeuwse (1x) scoorden voor Heitse.

G-VOETBAL
Het eerste G-team boekte haar eerste overwinning van het seizoen. Na een 1-0 achterstand bij de rust, werd dankzij twee treffers van Bart Peeters in de tweede helft Kerkrade West G1 met 2-1 verslagen.
Het tweede G-team leed een ruime 9-3 uitnederlaag tegen RKMSV G1. Rens Faessen, Ferry Manders en Wouter Korsten maakten de goals.
Het derde G-team speelde natuurlijk weer een spectaculaire match. Na het laatste fluitsignaal stond er een 16-7 thuiszege voor FC Oda G3 op het scorebord.