Heythuysen 1 heeft uit een knap gelijkspel tegen de nummer 2 en ploeg in vorm FC Oda 1 behaald. Na een snelle 1-0 achterstand scoorde Lenn Frenken de gelijkmaker. Heitse blijft op de achtste plaats in de rangschikking staan.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Damien Korsten, Lars van Hinsberg, Philippe Schonkeren, Ruben Mols, Thijs van Montfort, Siem Schreurs (Loek Habets), Martijn Vrenken (Rick Nelissen), Wouter Bergervoet (Bart Drenth), Sjoerd v.d. Heuvel en Lenn Frenken (Jente Voermans).
Scoreverloop:
1-0 Paul Haex (5e minuut) en 1-1 Lenn Frenken (15e minuut).
Scheidsrechter: Peymen (Stramproy).
Toeschouwers: 100.
Man of the match: Jasper Bergervoet.

Kort wedstrijdverslag:
De startopstelling was op een plaats gewijzigd. “Oldie” Sjoerd v.d. Heuvel stond in basis ten faveure van Jente Voermans. Heitse moest aantreden tegen de ploeg in vorm FC Oda. Dit was in beginfase ook duidelijk te zien. De thuisclub startte energiek en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Paul Haex kopte uit een prima genomen corner de 1-0 tegen de touwen. Het leek een moeilijke middag voor de Heythuysenaren te worden. Echter na een kwartier spelen scoorde Lenn Frenken na een prima aanval de 1-1. Hierdoor kwam er meer evenwicht in de match. In de slotfase van de eerste helft was Heitse driemaal dicht bij een voorsprong. Een geweldig schot van Thijs van Montfort belandde op de lat. De reporter dacht al dat wordt “das tor des monats”. Ook Lenn Frenken en Wouter Bergervoet waren dicht bij een treffer. Het bleef 1-1 bij de rust. In het tweede bedrijf begon FC Oda andermaal beter. Keeper Jasper Bergervoet hield Heitse in de race. Even later scoorde Wouter Bergervoet na een prachtige aanname en een bekeken schot de 2-1 voor Heythuysen. Echter zag de referee zowat als enigste een handsbal van Wouter Bergervoet zodat het Heitser feestje niet door ging. Niet veel later kreeg de thuisclub een strafschop nadat een speler van FC Oda in de sandwich was genomen. De scheids zag vanaf de middellijn met zijn arendsogen dat het een pingel was. De toegekende penalty werd echter door een katachtige redding van Jasper Bergervoet gestopt. In de slotfase van de wedstrijd werd Heitse nog terug gedrongen door de thuisclub, maar Heitse hield heldhaftig stond. Al met al een terechte remise. Coach Brahim Akechtabou heeft duidelijk zijn visitekaartje afgegeven want hij wordt komend seizoen trainer van FC Oda. Heitse blijft op de achtste plaats in de rangschikking staan. Komende donderdag speelt Heitse thuis de inhaalderby tegen DFO’20 om 20.00 uur.

14. Bieslo 12-5 (10-41)

Heythuysen 3 verloor thuis met 4-1 van koploper SHH 4. Bij de rust was de stand al 3-0 in het voordeel van de Hertenaren. In de tweede helft scoorde Sjoerd Evers tegen.
Heythuysen 4 heeft na vijf maanden eindelijk weer eens een match gewonnen. Thuis was men met 6-1 te sterk voor Leveroy 2. De doelpuntenmakers waren Sil Backus (3x), Roan v.d. Wal (1x), Leroy Plas (1x) en Thomas Graef (1x).

JEUGD:
De JO19-1 speelde thuis zonder wissels tegen RKSVN JO19-1. Tot vlak voor de rust kon men nog stand houden. Na een 1-0 achterstand bij de rust waren de krachten in de tweede helft en werd er uiteindelijk met 4-0 verloren.
De JO17-1 speelde thuis met 0-0 tegen Sittard JO17-3 gelijk. De gehele wedstrijd had de JO17-1 een licht veldoverwicht, maar enkele goede kansen werden gemist. Een fraaie treffer van Victor Nicolai werd wegens een handsbal afgekeurd.
De JO13-1 kwam uit tegen Reuver JO13-1 niet verder dan een 2-2 remise. Een 2-0 voorsprong, door goals van Tuur Lemmens en Daan Konickx, werd nog vlak voor tijd uit handen gegeven.
De JO12-1 verloor thuis met 4-2 van FC Roerdalen JO12-1. Willem Verlinden en Sem Somers troffen doel.
Het meisjesteam bereikte in de uitwedstrijd tegen MBC’13 JO12-1 na een aantrekkelijke match een 5-5 gelijkspel.
De doelpunten kwamen op naam Lois Schmitz (3x), Yaelle Schmitz (1x) en Miena Coenen (1x).
De JO11-1 zegevierde uit fraai met 2-0 over Wittenhorst JO11-2. Een knappe prestatie daar men precies genoeg spelers had om te spelen. Deef Schreurs was tweemaal succesvol.
De JO11-2 versloeg thuis knap DFO’20 JO11-2 met 2-0. Ties van Heel scoorde tweemaal.
De JO10-1 leed een 9-3 thuisverlies tegen ST. Altweerterheide/Crescentia JO10-1. Wessel van Rooijen (2x) en Dinand Bergmans (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO9-1 won mooi thuis de derby tegen Haelen JO9-1 met 5-3 door treffers van Daniel Zeray (4x) en Sven Geerards (1x).
De JO8-1 verloor uit nipt met 5-4 van Sportclub Leeuwen JO8-1. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Stijn Matheeuwse en Sten Reuvers scoorden beiden tweemaal.

G-VOETBAL:
Het eerste G-team verloor uit ruim met 5-0 van het sterke EHC G1.
Het tweede G-team leed een 9-4 thuisnederlaag tegen MVC’19 G1. Koen de Holder (3x) en Wouter Korsten (1x) waren trefzeker.
Het derde G-team verloor na wederom een spektakelstuk uit met 12-8 van Meerssen G1.
Het jeugd G-team speelde in Maastricht twee wedstrijdjes tegen Maastricht West. Ondanks twee nederlagen spatte de spelvreugde van het spelers af.